Helyi közélet

2012.04.26. 16:36

Jutalmazták a végzősöket a Földesben

Miskolc - Nyolc tehetséges tanuló kapott kiváló diák díjat szerdán a Földes Ferenc Gimnáziumban.

Miskolc - Nyolc tehetséges tanuló kapott kiváló diák díjat szerdán a Földes Ferenc Gimnáziumban.

Néhány éve hagyományosan, külön ünnepségen jutalmazzák a kiváló eredményeket elérő, az iskoláért legtöbbet dolgozó végzős diákokat a Földes Ferenc Gimnáziumban, az idei „végzősök jutalmazó ünnepségét” szerdán tartották meg az intézményben.

Ezen a napon a gimnázium legkiválóbb tanulmányi, közösségi és kulturális munkát végző diákjai, valamint legkiválóbb sportolói részesültek jutalomban és elismerő oklevélben. Hagyományteremtő szándékkal a Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Alapítványa is elismerésben részesítette a kiemelkedők közül is a legkiválóbbakat. A Földes Ferenc Gimnázium Kiváló Diákja címet nyolc tanuló érdemelte ki.

A legkiemelkedőbbek

Veres Pál a gimnázium igazgatója közülük is kiemelt kettőt. Broda Balázst, aki az Arany János Tehetséggondozó Program tanulója, és aki három tantárgyból is kiemelkedő eredményt ért el – ez országos szinten is nagyon ritka teljesítmény – az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Matematikából 2., fizikából 5., kémiából pedig 7. lett.

A másik kiemelkedően tehetséges diák pedig Zwillinger Márton, aki tavaly harmadik, az idén második lett az OKTV-n kémiából, jelenleg a Mengyelejev diákolimpián képviseli Magyarországot Kazahsztánban, és a kémiai olimpiai csapat tagjai is lett.

ÉM


A Földes Ferenc Gimnázium kiváló diákjai

Erdélyi Tamás 12.A

Mácsay Vivien 12.A

Sereg Péter 12.A

Szabó Zsófia Dorottya 12.B

Zwillinger Márton 12.B

Keczer Bánk 12.C

Broda Balázs 13.E

Soltész Adrián 12.H


A Földes Ferenc Gimnázium Kiváló Sportolója címet elnyerő diákok

Bakó Bianka 12.A

Hok Zsófia 12.A

Farkas Fanni 12.B

Molnár István 12.C

Szklenár Bálint 12.C

Kébel Zsófia 12.H

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában