Helyi közélet

2012.04.19. 15:10

Jobbik: „Ne titkolják a körzethatárokat!”

Miskolc - Még mindig nem tudják a Martin-kertvárosban élő szülők, hogy a helyi általános iskolának megváltoztatják-e a beiskolázási körzethatárát a szirmai iskola egyházi átvétele miatt.

Miskolc - Még mindig nem tudják a Martin-kertvárosban élő szülők, hogy a helyi általános iskolának megváltoztatják-e a beiskolázási körzethatárát a szirmai iskola egyházi átvétele miatt.

Ez volt a témája csütörtökön a jobbikos politikusok által tartott sajtótájékoztatónak. Körmöci Attila, a 2-es számú választási körzet jobbikos jelöltje azt hangsúlyozta: a szülőknek joguk van megtudni a körzethatárokat még a beiratkozás, azaz április 26-a előtt. A Fidesz-KDNP-s városvezetés viszont csak májusban akar tájékoztatást adni a témában. Jakab Péter önkormányzati képviselő hozzátette: felszólítják a városvezetést, hogy ne bujkáljanak a szülők elől. Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője hozzátette: Martin-kertvárosban egyéb problémákra is megoldást kell találni. Így az egyre növekvő bűnözésre, a szennyvíz-elvezetési gondokra, és változtatni kell a járdák, utak állapotán is.

Molnár Péter reakciója

Májusban felülvizsgálatról lesz szó, aminek nem biztos, hogy módosítás lesz a vége, reagált a Jobbik által tartott sajtótájékoztatón elhangzottakra Molnár Péter, a KDNP oktatási bizottságának elnöke. Minden iskola, tehát nem csak a Martin-kertvárosi iskola vonatkozásában megtörténik ez a felülvizsgálat, fogalmazott. „A Jobbik nem kért információt a hivataltól. Az ilyen politikai célú riogatások óriási károkat okozhatnak bármelyik oktatási intézményeknek, mert elbizonytalanítja a szülőket, akik jelenleg iskolába szeretnék beíratni a gyermeküket”, fogalmazott az elnök. Még hozzáfűzte: azért történik májusban a felülvizsgálat, mert az általános iskolák jelentkezése alapján lehet látni az egyes intézmények jelentkezési számait.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában