Helyi közélet

2012.04.29. 14:19

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. április 29., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest, 2012. április 29., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában:

Az Urál előterétől a Kelet-európai-síkság északi részén, a Benelux-államokon, valamint Franciaországon át egészen a Földközi-tenger délnyugati medencéjéig éles hőmérsékleti különbséggel jellemezhető frontrendszer húzódik. A fronttól északra, északnyugatra hűvös az idő, a legmelegebb órákban is csak 8 és 15 fok között változik a hőmérséklet. Ugyanakkor a frontrendszer keleti oldalán dél, délkelet felől meleg, száraz levegő áramlik a szárazföld középső és keleti területei fölé; hatására a szinte zavartalan napsütésben többfelé 30 fok közelébe melegszik fel a levegő. Az említett front csak nagyon lassan helyeződik kelet felé, a Kárpát-medencében még a jövő hét első napjaiban is folytatódik a nyáriasan meleg idő; hétfő estig kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területére hétfő estig:

Derült, száraz, nyáriasan meleg idő várható. A déli, délkeleti szél napközben a középső országrészben élénk, vasárnap időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 28 és 31 fok között valószínű.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában