Helyi közélet

2012.04.16. 13:41

„Megmozgattuk a megyét”

Miskolc - 105 produkció szerepelt a hagyományőrző tehetségkutató szombati versenyen.

Miskolc - 105 produkció szerepelt a hagyományőrző tehetségkutató szombati versenyen.Több mint háromszáz gyermek vett részt a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület kezdeményezésére meghirdetett hagyományőrző gyermek- és ifjúsági tehetségkutató versenyen. A megméretésre népmese, népzene, népdal és néptánc kategóriákban lehetett jelentkezni. A köztiszteletben álló szakemberekből álló zsűrinek több mint száz produkciót kellett értékelnie, amelyből negyvenhárom jutott tovább a 2012. május 5-én megrendezendő döntőbe. A szervezők a győztesek számára a széles nyilvánosság előtt is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra a Miskolcon rendezendő Baranta Világkupa „Magyar Műveltség és Honvédelem Napjai Miskolcon” elnevezésű rendezvény május 19.-i tehetségkutató gáláján, a Miskolci Jégcsarnokban. A főszervező, Rápoti-Fekete Mónika büszkén összegezte a rendezvény egyik lényegét: sikerült megmozgatniuk a megyét, hiszen számos településről érkeztek fellépők. Kiemelte azt is: a szervezők mindegyike társadalmi munkában vett részt a szervezésben.

ÉM-SzK

 Eredmények

Szervezők,részletes adatok és versenyeredmények megtekinthetők itt: http://tehetsegkutato.magyarkozossegek.org/ 


Miskolc - Népzene, népdal, néptánc, népmese kategóriákban versenyeztek a megye számos településének fiataljai a miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház szombati tehetségkutató versenyén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában