Helyi közélet

2012.04.15. 14:44

Akadálymentes gyaloghíd épül a Nyögő patakon

Sajószentpéter - Az Észak-magyarországi Operatív Program („Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken”) keretében Sajószentpéter önkormányzata 39 millió 132 ezer forintos uniós támogatáshoz jutott.

Sajószentpéter - Az Észak-magyarországi Operatív Program („Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken”) keretében Sajószentpéter önkormányzata 39 millió 132 ezer forintos uniós támogatáshoz jutott. Ennek eredményeként akadálymentesített formában megépül a Major-közi gyaloghíd, valamint megvalósul a Hunyadi és a Sport utca csapadékvíz elvezetése is – jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón Faragó Péter polgármester.

A város főépítésze, Ujvári Andor portálunknak elmondta, hogy a 2010-es árvízben megsemmisült a Major-közi gyalogos Nyögő-híd pótlása, valamint nem sikerült megoldani a Hunyadi és a Sport utca csapadékvíz elvezetését. A pályázatban szereplő célok megvalósítására ugyanis a források a fenntartónál nem, vagy csak részben állnak rendelkezésre, így azok kiegészítésére az ÉMOP pályázati konstrukció keretében nyílt lehetőség. A Nyögő patak gyaloghíd vasbeton hídfőkre támaszkodó, acélgerenda és fa felszerkezetű lesz, a hídszerkezet hossza 11 méter, hasznos szélessége másfél méter. A beruházás kivitelezője április 23-án kezdi meg a munkálatokat és a szerződés értelmében július 31-e a befjezési határidő.

BGy

A pályázat számokban

Támogatási szerződés szerint

A támogatás összege: (94,999%) 39,132 MFt

Összes költség: 41,192 MFt

(ebből építési költség: 33,380 MFt)

Nyertes ajánlati ár:

Nyögő gyaloghíd – nettó 9,65 MFt

Hunyadi utca csapadékvíz elvezetése – nettó 3,35 MFt

Sport utca csapadékvíz elvezetése – nettó 14,05 MFt

Vállalt befejezési határidő: 2012. 07. 31.

A projekt kivitelezője:FK-Raszter Építő Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában