Helyi közélet

2012.04.21. 15:56

A polgármester besegített a festésbe Perecesen

Miskolc - A miskolci polgármester padot festett a perecesi napközis táborban.

Miskolc - A miskolci polgármester padot festett a perecesi napközis táborban.

Az esős idő ellenére is közel 80 önkormányzati dolgozó serénykedett szombaton a perecesi napközis tábor területén. Itt volt az ideje ugyanis a tavaszi nagytakarításnak. Akadt tennivaló bőven: a kerti játszóeszközök, padok, a kiszolgáló épületek ajtajainak, rácsainak lefestése, a homokozó felásása, a lehullott lombok összegyűjtése. Dr. Kriza Ákos polgármester éppen padot festett,- a holding és tagvállalatainak vezetői társaságában -, amikor mi is a helysznínen jártunk. Így megtudtuk, nem ez az első festése, hiszen, ha a ház körül kell apróbb javításokat végezni, akkor az az ő feladata.

A polgármester azt is elmondta: a város fontosnak tartja, hogy ez a tábor rendben legyen, hiszen közel ezer gyermek tölti itt minden évben a nyarat. "A gyerekek számára egyedülálló lehetőségeket biztosító park gondozása azonban komoly terheket ró a fenntartóra. Így, amikor a Koreai Kereskedelemfejlesztési és Befektetés-ösztönzési Ügynökség (KOTRA) felajánlotta segítségét Miskolcnak, úgy döntöttünk, hogy a perecesi tábort újítjuk fel" - mondta a polgármester.

Kim Yong Suk, a KOTRA vezetője is ellátogatott Perecesre, és segédkezett a takarításban. Elmondta: az elmúlt időszakban Miskolc egyre szorosabbra fűzte kapcsolatát a dél-koreai Asan városával, olyannyira, hogy tavaly testvérvárosi együttműködést is kötöttek. Ennek köszönhetően választotta az ügynökség Miskolcot. A KOTRA egyébként nemcsak munkaerővel, de a felújításhoz szükséges festékkel is támogatta a kezdeményezést.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában