Helyi közélet

2012.03.07. 17:31

Újabb százmilliós kastélyszállós ügy

Miskolc - Felszámolják a volt monoki polgármester újabb, százmilliós adótartozást felhalmozott cégét.

Miskolc - Felszámolják a volt monoki polgármester újabb, százmilliós adótartozást felhalmozott cégét.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság elrendelte a Monoki Kastélyszálló Kft. felszámolását, adta hírül az index.hu. A cég a korábbi monoki polgármester, Szepessy Zsolt tulajdonában van, és százmillió forint feletti adótartozást hagyott hátra, „akárcsak egy korábban szintén Szepessy érdekeltségébe tartozó, szintén felszámolt cég”, írja az index.hu.

A Monoki Kastélyszálló Kft-t Verőcén alapították, azóta megjárta Érdet, Budapestet, Monokot, majd egy újabb budapesti kitérő után a cég székhelyét Nyíregyházára jegyezték be. A felszámolás iránti kérelmet még tavaly októberben nyújtották be a cégbírósághoz, ami ez év február 28-án emelkedett jogerőre, az erről szóló határozatot szerdán tette közzé a Miskolci Törvényszék. Az index információ szerint az „adóhivatal már 2010 elején megkísérelte törvényes működésre bírni a vállalkozást, azonban elérhetetlennek bizonyultak”.

Szepessy Zsoltnak már volt egy hasonló véget ért kastélyszállós cége, ami 2009-ben vitt magával úgy 200 millió forintnyi közpénzt. A Reneszánsz Kastélyszálló Kft. százmillió forint fölötti adótartozását 89 millió forintos úgynevezett „jogkövetkezménnyel” – bírsággal és pótlékkal – fejelte meg az adóhivatal, és még húszmillió forint állami támogatást is visszaköveteltek a cégtől. Ez utóbbit azonban nem lehetett behajtani, mert a fedezetül szolgáló kastélyt a cég értékesítette, és azóta már többször is gazdát cserélt.

A kastélyszállós cégei pénzügyeiről megkérdeztük Szepessy Zsoltot is, aki elmondta: a kastélyt 2008 óta próbálják összemosni vele. „Ha megjelenik valami, amit csinálok, és az jó, akkor rögtön jön egy cikk vagy az indexen, vagy a HVG-ben, amiben megpróbálnak befeketíteni. Egy cég felszámolása nem büntetőjogi kategória, még csak nem is erkölcstelen. A Monoki Kastélyszálló Kft-vel kapcsolatban nekem keletkezett károm, nem is kevés, mert amikor átvettem, azt gondoltam, hogy ez egy tiszta cég, volt vele ötletem”, mondta Szepessy Zsolt, majd hozzátette: „Nem az én ügyvezetésem és nem az én tulajdonlásom alatt, hanem vagy előtte vagy utána keletkezett a két kastélyszállós cégnek köztartozása”.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában