Helyi közélet

2012.03.01. 08:47

Új MVK-menetrend: A csúcsidőn túl

Miskolc - Az eddigi tapasztalat, hogy minden utast sikerült eljuttatni a célállomásra - mondta Braun Csaba. Azt azonban hozzátette: volt olyan terület, ahol az utasok nem fértek fel a buszra, de pár percen belül érkezett a következő járat, amire már felszállhattak.

Miskolc - Az eddigi tapasztalat, hogy minden utast sikerült eljuttatni a célállomásra - mondta Braun Csaba. Azt azonban hozzátette: volt olyan terület, ahol az utasok nem fértek fel a buszra, de pár percen belül érkezett a következő járat, amire már felszállhattak. Szerinte ezt nem a változás okozta, hanem némi csúszás volt a menetrendben. Elmondta: az MVK szakemberei hamarosan értekezletet tartanak, megbeszélik az első nap csúcsidei tapasztalatait, majd tájékoztatják portálunkat. Megkérdeztük: elképzelhető, hogy ahol gondot okozott a változás, ott módosítják a menetrendet? Braun Csaba erre nem tudott válaszolni, de azt elmondta: azzal tudnak segíteni, hogy a járatokat néhány perccel korábban indítják, ha szükséges.

Az SZTK-rendelő előtti buszmegállókban nyolc óra körül már lement a nagy forgalom. Az egyetemváros irányában lévő megállóban néhány egyetemista bosszankodott, akik a 31-essel közlekedtek eddig. De ez mától nem megy ki az egyetemre, így át kell szállniuk - mondták. Ők is arra panaszkodtak, mint az elmúlt napokban több hallgató is, hogy a kollégistáknak mennyivel nehezebb lesz ezentúl bejutniuk a Tiszairól az egyetemvárosba.

Voltak, akik arra panaszkodtak, hogy többet kell várakozniuk.

Szabó Péter azt mesélte, hogy reggel negyed 8-kor két buszt is el kellett engednie, mert nem fért fel. Szerinte nem normális dolog, hogy ennyi pénzért összepréselve kell utazniuk a buszokon. "Én nyugdíjas vagyok, ráérek, maximum elhalasztom a reggeli bevásárlást, de akinek időre kell menni, az mit csináljon, induljon el egy órával hamarabb?" - panaszolta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában