Helyi közélet

2012.03.29. 07:29

Sűrűbben járnak a buszok áprilistól Miskolcon

Miskolc - Főleg az 1-es, 1A-s vonalán utazók és az egyetemre közlekedők érezhetik a változást.

Miskolc - Főleg az 1-es, 1A-s vonalán utazók és az egyetemre közlekedők érezhetik a változást.

Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, április elsejétől változtat menetrendjén az MVK Zrt., figyelembe véve az utasok észrevételeit, panaszait.

Egy hónappal ezelőtt lépett érvénybe az új menetrend, amelyet a kényszerűség szült, hiszen 300 millió forintot meg kell spórolnia az idén a közlekedési vállalatnak. A változtatásokat azonban nagyon sokan kifogásolták, többek közt az Észak-Magyarország által szervezett vitafórumon is, ahol főleg az 1-es 1A-s vonalán utazók és az egyetem felé közlekedők mondták el panaszaikat. A vitafórumunk meghirdetése után több tucat panasz érkezett lapunkhoz, ezeket is eljuttattuk az MVK Zrt. vezetőségéhez.

Braun Csaba, az MVK Zrt. kommunikációs osztályának vezetője lapunknak akkor elmondta, a menetrend módosításánál figyelembe veszik az olvasóink által küldött és elmondott észrevételeket is. Tárgyaltak az egyetemet képviselő hallgatói önkormányzattal is, így az ő javaslataik alapján is korrigálták a menetrendet. Braun Csaba fórumunkon azt is hangsúlyozta, hogy főleg a járatok további összehangolása, egyes járatok indulási időpontjának megváltoztatására van lehetőség, ezek mikéntjét vizsgálják majd. A most megismert változtatásokon is ezek köszönnek vissza.

Korrigált időpontok

Eszerint április 1-től az 1, 1A, 12, 22, 29, 35-ös járatok menetrendjét korrigálták, valamint egy új viszonylatot is bevezetnek ME jelzéssel, amely az egyetem és a Tiszai pályaudvar között közlekedik hétvégenként gyorsjáratként. A járatok indulási idejét tartalmazó menetrendi betétlapokat a hét második felétől lehet átvenni az MVK Zrt. jegy- és bérletpénztáraiban, de a Borsod Online-ről is letölthetőek (letöltés ITT >>>).

Az 1-es, 1A-s járatok április 1-től sűrűbben közlekednek. Az 1A-s járatok a reggeli és délutáni csúcsidőszakban, míg az 1-esek napközben járnak gyakrabban. A járatok menetrendjeiben az utasok által jelezett indulási időpontokat építettek be, korrigáltak, így az MVK Zrt. szerint könnyebben elérhetők majd a csatlakozások.

Új busz: ME-s

Jobban megközelíthető ezentúl az egyetem, hiszen a Centrum és az Egyetemváros között közlekedő 22-esek hétköznapokon sűrűbben járnak, és közlekedik majd egy plusz járat is, amely a Tiszai pályaudvartól indul 9.30-kor. A Tiszai pályaudvar és a Centrum között a 22-esek útvonala változik, a Tiszai pályaudvar (31-es megállóhelye) után a Selyemréten és a Centrumnál állnak meg, majd tovább közlekednek az Egyetemvárosba.

Délután az Egyetemváros felől is közlekednek 22-esek a Tiszai pályaudvarig. Az ME jelzésű gyorsjárat hétvégenként a Tiszai pályaudvar és az Egyetemváros között jár majd úgy, hogy a Tiszai pályaudvar után a Tapolcai elágazás megállóhelyen áll meg, majd az Egyetemvárosig minden megállóhelyen. A 12-es járatok menetrendje a 22-es járatokkal történő összehangolás miatt változik. Az Egyetemváros területére beközlekedő 29-es járatok ismét érintik a főépület előtt található megállóhelyet, ezért a reggeli órákban változnak a 29-es járatok indulási időpontja is.

A 35-ös menetrendjébe munkanapokon egy plusz forduló építettek be a délutáni időszakban, emiatt ezen, az Avas kilátó és a Centrum között közlekedő vonalon is várható változás az indulási időpontokban.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában