Helyi közélet

2012.03.29. 13:42

Rendőri demonstráció a gyalogosok védelmében Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Rendőri sorfalat állított a hatóság Tiszaújvárosban a közlekedés és a gyalogosok biztonságért. A szabályok betartásának ellenőrzése volt a fő célja annak a közlekedési akciónak, amit a napokban tartott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

Tiszaújváros - Rendőri sorfalat állított a hatóság Tiszaújvárosban a közlekedés és a gyalogosok biztonságért. A szabályok betartásának ellenőrzése volt a fő célja annak a közlekedési akciónak, amit a napokban tartott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. A fokozott ellenőrzés egyik látványeleme volt – ahogy azt már a helyiek megtapasztalhatták –, hogy az egyenruhások a város legforgalmasabb útján, a Szent István út két oldalán, álltak fel az úttest mellett. A rendőrségi sorfal szinte az út teljes hosszát lefedte, így közvetlenül ellenőrizhetőek voltak a forgalomban résztvevők, illetve felhívták a figyelmet a szabályok betartására.

Az út szélén felsorakozó rendőröknek már önmagában a visszatartó hatása van, így az ellenőrzés során szabálysértés elkövetőjével szembeni intézkedésre csak elvétve került sor, a többség a szabályokat maradéktalanul betartva közlekedett. Az akció a gyalogosok szabályos közlekedésére (járdán közlekedés, áthaladás az úttesten a kijelölt helyen), a járművezetők a gyalogosok részére biztosított áthaladási elsőbbségre vonatkozó szabályok betartására, a gyalog-átkelőhelyek fokozott óvatossággal történő megközelítésének ellenőrzésére irányult. Amennyiben a gyalogos hibázott, úgy a rendőrök síppal figyelmeztették a „megtévedt” közlekedőt, míg a járművezetők a gyalogátkelőhelyet követően kerültek szükség esetén leállításra.

Az akció természetesen nem egyszeri alkalom volt, az ellenőrzés sorozat a elkövetkezendő időkben is folytatódik!

- A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában