Helyi közélet

2012.03.07. 18:49

Panasz miatt újra nyomoznak

Miskolc, Debrecen - Egy ügyben újra elrendelték, kettőben már befejezték a nyomozást, de még nem tudni, lesz-e belőle vádemelés.

Miskolc, Debrecen - Egy ügyben újra elrendelték, kettőben már befejezték a nyomozást, de még nem tudni, lesz-e belőle vádemelés.

A közelmúltban írtuk, hogy a rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya bűncselekmény hiányában megszüntette a dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere által a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentéstömeg nyomán indult egyik nyomozást. Új fejlemény az ügyben, hogy a feljelentő jogi képviselője panaszt nyújtott be az X-Centrum Kft. üzletrész-eladásának körülményeit vizsgáló nyomozást megszüntető határozat ellen, és olyan körülményekre hívta fel a nyomozóhatóság figyelmét, amelyek alapján az eljárás folytatása mellett döntött a főügyészség, erősítette meg Jónáné Pocsai Edit, a nyomozás felügyeletét ellátó Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vezetője.

A főügyész asszonytól azt is megtudtuk, hogy további két részügyben van újabb fejlemény: a feljelentő azt kérte az ügyészségtől, hogy vizsgálják meg a Szocioprodukt Kft. könyvviteli, számlázási gyakorlatát, hogy az megfelel-e a törvényi előírásoknak, és hogy a Széchenyi-negyedben lévő mélygarázs hétköznap éjszakai és hétvégi őrzés-védelmének külső vállalkozóval való elvégeztetése gazdaságos lépés volt-e.

A Jónáné Pocsai Edittől úgy tudjuk, a nyomozást ezekben az ügyekben befejezték, de abban a kérdésben, hogy milyen eredménnyel zárják le, még nem született döntés, magyarán még nem tudni, lesz-e belőlük vádemelés vagy sem. A főügyész elmondta még: kérték a Legfőbb Ügyészségtől a többi feljelentéssel kapcsolatos nyomozás határidejének meghosszabbítását.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában