Helyi közélet

2012.03.29. 18:06

Összefogtak a Miskolci Egyetem karai

Miskolc - Több tekintetben is példaértékű összefogásról tettek bizonyságot a Miskolci Egyetem karai a Szenátus március 28-i ülésén: egyebek mellett munkahelyeket mentettek meg ezzel.

Miskolc - Több tekintetben is példaértékű összefogásról tettek bizonyságot a Miskolci Egyetem karai a Szenátus március 28-i ülésén: egyebek mellett munkahelyeket mentettek meg ezzel.

Elfogadta az intézmény 2012-re szóló költségvetését a Miskolci Egyetem Szenátusa. A számokat alapjaiban határozzák meg az állami elvonások: 2010-hez képest 1,5 milliárd forinttal kevesebb központi támogatás jut az Észak-magyarországi régió meghatározó felsőoktatási intézménye éves fenntartási költségeire. Ez azt jelenti, hogy az egyetem az idén 5,7 milliárd forint állami támogatásból és 8,3 milliárd forint saját bevételből gazdálkodhat.

Az egyre nehezedő gazdasági helyzetben Miskolci Egyetem vezetése az intézmény saját bevételeinek növelésére törekszik, ezzel is menteni igyekeznek a veszteséges karok vagy szakok működtetését. A karok közötti összefogás példaértékű megnyilvánulása, hogy a sárospataki Comenius Főiskolai Karra csaknem 90 millió forintot utalnak át a miskolci karok a pataki képzés megtartásáért, míg a zenészképzést és a Zenepalota megtartását évi mintegy 200 millióval támogatják saját bevételeikből.

A Szenátusnak dolgozói elbocsátásokról is kellett döntenie. Itt ismét a karok összefogása révén volt mód eltérni az eredetileg tervezettől: az utóbbiban megfogalmazottakhoz képest 34 dolgozó munkahelyét meg tudták őrizni. Ennek értelmében 53 fő elbocsátását írja alá a napokban az egyetem vezetése, mely a jövőben is megtesz mindent azért, hogy lehetőségei és tudása szerint szolgálja a régió jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában