Helyi közélet

2012.03.27. 17:56

Nincs pénz és lehetőség a temető bekamerázására

Miskolc - Hétvégente gyakran lepik el drogosok az avasi temetőt, erről a szétdobált fecskendők árulkodnak.

Miskolc - Hétvégente gyakran lepik el drogosok az avasi temetőt, erről a szétdobált fecskendők árulkodnak.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei naponta többször is útba ejtik az avasi temető környékét, miután az elmúlt héten pénteken este, nem sokkal kilenc óra után – feltehetőleg többen – olyan brutalitással vertek össze itt egy 54 éves, közelben lakó férfit, hogy még mindig a megyei kórház központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán fekszik. Úgy tudjuk, az állkapocs-, borda- és orrcsonttörést, koponyasérülést szenvedett férfi állapota bizakodásra adhat okot, de még eszméletlen, kommunikálni nem tudtak vele.

Hangó István, a Miskolc-Avasi Református Egyházközség lelkésze munkatárunknak elmondta, főleg a hétvégi estéken nekik is meggyűlik a bajuk a temetőn keresztül kószáló többtagú galerikkel, de a sírkertet, a rajta átvezető utak miatt, nem tudják bezárni. Annak örül, hogy a rendőrök naponta többször is arrafelé járőröznek, de számára is vízgereblyézésnek tűnik a hétköznap délelőtti portyázás, ugyanis a zavarkeltő elemek főleg a hétvégi késődélutánok, esték alkalmával jelennek meg a temetőben.

Az egyházközségnek főleg a graffitizők okoznak kárt, mert gyakran összerondítják a műemléktemplom falait. A lelkész elmondása szerint a sok helyen eldobált fecskendők árulkodnak arról, kik és mivel múlathatják az időt a holtak kertjében. Amíg csak az időt ütik agyon így, nincs is nagyobb baj, most viszont egy légynek sem ártó, halk szavú művészemberrel tették kis híján ugyanezt, akit a lelkész személyesen is ismert. Mint Hangó István elmondta, már többször jelezték a hatóságoknak, hogy a temető nem biztonságos, számos alkalommal előfordult már, hogy az ott dolgozó sírkövesek kocsiját törték fel, és a benne lévő szerszámokat ellopták, de a sírkert bekamerázása állítólag nagyon drága lenne. Az egyházközség már döntött a templom megfigyelésére felszerelendő kamerákról, de ezek nem lesznek képesek a temetőn átvezető út szemmel tartására.

A pénteki támadás miatt a megyei rendőrkapitányság bűnügyi osztálya életveszélyt okozó testi sértés alapos gyanújával folytat eljárást, de hogy pontosan milyen lépéseket tett és tesz a rendőrség, Egyedné Novodonszki Éva, a főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta nyilvánosságra hozni.

ÉM-SZP


Miskolc - Az áldozat még nincs kihallgatható állapotban, de a rendőrség keresi a tetteseket.

Miskolc - Feltehetően többen bántalmaztak pénteken éjjel Miskolcon, az avasi temető fölött, a Latabár-soron egy 54 éves férfit, akit a mentők életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában