Helyi közélet

2012.03.01. 07:22

Most startolt a csúcsidő és az új menetrend

Miskolc - A miskolci menetrendváltozás ma debütál, az új miskolci, járatritkításos menetrend első reggelének friss tapasztalatai.

Miskolc - A miskolci menetrendváltozás ma debütál, az új miskolci, járatritkításos menetrend első reggelének friss tapasztalatai.

Miskolc - Az eddigi tapasztalat, hogy minden utast sikerült eljuttatni a célállomásra - mondta Braun Csaba. Azt azonban hozzátette: volt olyan terület, ahol az utasok nem fértek fel a buszra, de pár percen belül érkezett a következő járat, amire már felszállhattak. tovább »


Miskolc - Tizenöt perc didergés a buszmegállóban, futás az 1A-s busz megállójából az 1-es buszhoz, és kérdések sora: vajon mi jön előbb? A busz vagy a villamos? Így telt a miskolci menetrendváltozás első napja a Kilián lakótelepen. tovább »


Nem érkezett bejelentés rendőri beavatkozást igénylő forgalmi fennakadásról a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére a MVK megváltozott menetrendje miatt csütörtök reggel, és ezzel összefüggésben sehol sem kértek intézkedést, tájékoztatta lapunkat Nagy Sándor alezredes, a városi kapitányság sajtószóvivője. tovább »


08.05: "Rosszabbra számítottunk, de persze egy reggelből balgaság lenne mérleget vonni!" - jelentette ki érdeklődésünkre csütörtökön reggel nem sokkal háromnegyed 8 előtt egy gépész hallgató az egyetemi buszmegállóban. Egy idős hölgy ugyanakkor azt ecsetelte, hogy neki a 31-Es jelzésű autóbusz fog hiányozni; "de majd lesz valahogy" - tette hozzá.

Egyébként a belváros felől az egyetemre autózva (fél 8-kor tettük) nincsenek - szerencsére - roskadásig a buszok és a megállók is szellősebbek a vártnál. Igy a Népkertnél, az SZTK-nál, és a Petneházy bérházaknál ugyanúgy nincs tömeg, mint "lejjebb", a Tapolcai elágazásnál, vagy a volt Cementiparinál. Utóbbi csomópontnál viszont forgalomszámlálókat véltük felfedezni.

Összességében talán valóban mindannyian rosszabbra számítottunk, ám fennakadassal, a szokásosnál nagyobb dugóval az új menetrend első napjának reggelén az egyetemnél nem találkoztunk. Persze jön majd a délután, és a hétvége. De az már egy másik történet.


07.58: Az MVK-tól kapott tájékoztatás szerint különösebb fennakadás eddig nem volt a forgalomban. A 1-es vonalán az egyik villamos azonban meghibásodott, itt rásegítőjáratot kellett indítani - tudtuk meg.


07.08: Csupán pár perce kezdődött meg a csúcsidő, így Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing menedzsere még nem tudott információt adni arról, hogy működik a gyakorlatban az új menetrend. Bár kisebb fennakadás már most is volt - tudtuk meg -, hiszen a 31-es busz avasi visszafordulása okozott fennakadást. "Néhány autó ugyanis rossz helyen parkolt, így a busz nehezebben tudott megfordulni" - tájékoztatta portálunkat.

Megtudtuk azt is, az MVK szakemberei is kint vannak a járatokon, figyelik a forgalmat. A rásegítőjáratok készenlétben vannak, ha kell elindítják azokat.


Miskolc - A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) egy olyan civil szervezet, amely évek óta a közösségi közlekedés jobbá tételéért küzd országszerte az utazóközönség érdekeit képviselve.

Miskolc - Biztosítsák az egyetemre való normális bejutást! – ezzel a címmel alakult egy Facebook csoport.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában