Helyi közélet

2012.03.02. 12:49

Katasztrófavédelmi szirénapróba a „vegyipari” településeken hétfőn!

Borsod-Abaúj-Zemplén - Berentén, Kazincbarcikán, Oszláron, Sajóbábonyban, Sajószentpéteren, Tiszapalkonyán és Tiszaújvárosban szólal majd meg a vészjelzés.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Berentén, Kazincbarcikán, Oszláron, Sajóbábonyban, Sajószentpéteren, Tiszapalkonyán és Tiszaújvárosban szólal majd meg a vészjelzés.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 5-én, hétfőn délelőtt a MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer) teljes körű hangos üzemű próbáját hajtja végre Berentén, Kazincbarcikán, Oszláron, Sajóbábonyban, Sajószentpéteren, Tiszapalkonyán és Tiszaújvárosban, azaz elsődlegesen azokon a településeken, amelyek vegyipari üzemek közelében találhatók.

A megyei karasztrófavédelmi igazgatóság közlése szerint délelőtt 11 órakor a hangos üzemű próba végrehajtása során a következőket mondják be: „Figyelem ez próba! Figyelem, ez próba! Most a katasztrófariadó jelzést hallják.” A szöveges részt követően azonnal sugározzák a „Katasztrófariadó” jelzést, azaz két percig tartó, folyamatos, váltakozó hangmagasságú szirénahangot. Ezt követően 11 óra 10 perckor a következőket mondják be: „Figyelem ez próba! Figyelem, ez próba! Most a veszély elmúlt jelzést hallják.” A szöveges részt követően azonnal sugározzák a „Veszély elmúlt” jelzést, azaz kétszer fél percig tartó, fél perces szünettel megszakított egyenletes hangmagasságú szirénahangot.

A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak teendője nincs, az csak a rendszer próbáját szolgája.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában