Helyi közélet

2012.03.01. 11:16

Influenza: Főképp a felsősöket támadja

Borsod-Abaúj-Zemplén - Járványküszöb körül van megyénkben az influenza, de jóval alatta az országos átlagnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Járványküszöb körül van megyénkben az influenza, de jóval alatta az országos átlagnak.Megyénkben, az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján a február 20. és 24. között a betegforgalom mindössze 4 százalékkal nőtt, ám az influenzaszerű megbetegedések száma 43,5 százalékkal emelkedett az előző hetihez képest. A 20 százalékos lakossági mintán végzett megfigyelés alapján mintegy 1205-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A 8. heti adatok alapján az influenza aktivitása mérsékelt szintű: 100 ezer lakosra átlag 170 beteg jutott. (A járványhelyzet megállapítása az influenzaszerű megbetegedések számának alakulásából történik, s figyelembe veszik a területen laboratóriumi vizsgálattal kimutatott kórokozók jelenlétét. A járványos küszöb: 150 százezrelék. A 8. héten az országos átlag 338 százezrelék volt.)

A legtöbb megbetegedést a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Tiszaújvárosi, Mezőcsáti, Mezőkövesdi Kistérségi Népegészségügyi Intézete valamint a Szerencsi, Bodrogközi, Sárospataki, Sátoraljaújhelyi, Tokaji Kistérségi Népegészségügyi Intézete illetékességi területéről jelentettek. A megbetegedések 52 százaléka a 14 év alattiak körében fordult elő, ezen belül a legérintettebb a 10-14 évesek korcsoportja (40,8 százalékos arányban) - tájékoztatott a legfrissebb összesítés alapján a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában