Helyi közélet

2012.03.09. 15:10

Ezúttal krumplit osztottak Miskolcon

Miskolc - A Magyar Katolikus Karitász 400 zsák (egyenként 25 kg) burgonyát ajánlott fel, amit a Családsegítő munkatársai osztottak szét a rászorulók között pénteken délelőtt a Miskolci Városgazda telephelyén.

Miskolc - A Magyar Katolikus Karitász 400 zsák (egyenként 25 kg) burgonyát ajánlott fel, amit a Családsegítő munkatársai osztottak szét a rászorulók között pénteken délelőtt a Miskolci Városgazda telephelyén.

Az eseményen részt vett Kiss Gábor alpolgármester, Palánki Ferenc egri segédpüspök, a Magyar Katolikus Karitász miskolci vezetője, a helyi Karitász csoport alapítója és Földessy Judit, a Családsegítő vezetője.

A téli időszakban ez már a sokadik, felajánlásoknak köszönhető adományosztás volt Miskolcon a Családsegítő Központ közreműködésével. Mint ez alkalommal megerősítették: a Családsegítő Szolgálat folyamatosan fogadja a lakossági felajánlásokat (ruha, takaró, ágynemű, kisebb háztartási eszközök), melyeket az intézmény ellátási körébe tartozó családok számára osztanak szét. Azt is nyomatékosították, hogy az önkormányzati szociális intézmények, civil szervezetek (Máltai Szeretetszolgálat, Vöröskereszt, Napfényt az Életnek Alapítvány) az egyházak, valamint a Közterület Felügyelet együttműködése révén minden jogos lakossági jelzésre, krízishelyzetre gyorsan reagálniak és megoldást találnak.

ÉM-SzK


Visszapillantó

A februári kritikus hidegre való tekintettel a város önkormányzata kétmillió forint támogatást nyújtott tűzifa vásárlására. Az 1000 mázsa tűzifából összesen 221 család részesült. 

A Páli Szent Vince Társaság Szeretetszolgálata 50 darab ezer forint értékű csomagot állított össze, amelyeket február 14-17 között osztottak szét.

A Katolikus Caritas Mindszenti plébánia Palánki Ferenc püspök atya segítségével és felajánlása révén 100, tartós élelmiszert tartalmazó, 10 kilós csomagot adhattak át február 20-27 között.

A város hajléktalanjait ellátó Napfényt az Életnek Alapítvány számára 60 000 Ft értékben teát, cukrot, citromlét, húskonzervet biztosítottak a reggeliztetéshez.

TÉNYBOX: Visszapillantó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában