Helyi közélet

2012.03.30. 16:37

Bogácsi fürdő: Nem zárkózik el a kivitelező

Bogács - Ezúttal nem a jó időre, hanem a szakértői vélemény megérkezésére kell várniuk a bogácsiaknak.

Bogács - Ezúttal nem a jó időre, hanem a szakértői vélemény megérkezésére kell várniuk a bogácsiaknak.

Bár a hivatalosan lepecsételt, aláírt szakértői vélemény még nem érkezett meg a Bogácsi önkormányzathoz (eredetileg március 19-ra ígérték), a szakértő telefonon tájékoztatta annak tartalmáról a polgármestert, aki ez alapján a hibák javítására szólította fel a kivitelezőt, a Zemplénkő Kft.-t. A szakértői állásfoglalás lényege, hogy az alkalmazott anyagok megfelelőek voltak, de a kivitelezésben technikai hibákat vétettek, tudtuk meg Csendesné Farkas Edit polgármestertől. A Zemplénkő ügyvezetőjétől, Toldi Miklóstól meg is kapta a kedvező választ: nem zárkózik el a hibák kijavításától - ami ez esetben az ikermedence újraburkolását és a „lóhere medence” néhány csempéjének cseréjét jelentheti - de előbb szeretné kézhez kapni ő is a szakértői jelentést.

- Kénytelenek vagyunk várakozni - mondta Csendesné Farkas Edit polgármester, pedig az idő sürget, hiszen április végére mindenképp teljesen készen kell állnia a fürdőnek a vendégfogadásra, hiszen ez számunkra, mondhatni, létkérdés.

Meghatározó létesítmény

Mint korábban megírtuk: a bogácsi fürdő tavalyi, csaknem 200 millió forintos beruházása keretében felújított két medence egyikében komoly hibák keletkeztek, amelyek már az átadás után is megmutatkoztak. A Zemplénkő Kft. ugyan javítgatott rajta, de ez nem jelentett megoldást, a csempék egyre nagyobb területen váltak fel. Ezért kért szakértői véleményt az önkormányzat. Megírtuk azt is: a munkálatokhoz akkor lehet hozzákezdeni, ha a levegő átlaghőmérséklete 10 Celsius fok fölé emelkedik. A település életének meghatározó része a fürdő, erre épül egy sor vállalkozás és a falusi vendéglátás, ami hatással van az önkormányzat bevételeire is. Ezen túlmenően, a fürdő egyben a legnagyobb foglalkoztató is: állandó alkalmazotti létszáma 32 fő, idényben akár 45-50.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában