Helyi közélet

2012.03.02. 14:20

Beindul a pálházi földprogram

Pálháza - Krumplitermesztéssel indul a szociális termőföldprogram a hegyközi városban.

Pálháza - Krumplitermesztéssel indul a szociális termőföldprogram a hegyközi városban.

A közelmúltban Pálháza önkormányzata benyújtotta a Magyar Piac Szövetkezet felé tagfelvételi kérelmét. Ennek alapján az önkormányzat, Pálházán élő a szociálisan rászorulók, nyugdíjas háztartások, nagycsaládosok, az önmagukat és családjukat ellátni nem tudók, a létminimum alatt élők megsegítése céljából szociális földprogramot indít a 2012-től kezdődően. A szociális földprogram keretében az önkormányzat térítésmentesen termőföldet bérel a program számára a pálházi termőföldekből, a Magyar Piac Szövetkezet támogatásával vetőmagot biztosít. A megtermelt termények a kedvezményezettek tulajdonát képezik, melyet vagy önellátásra használ fel, vagy pedig a szövetkezeten keresztül értékesíthet.

– Egyelőre úgy tűnik, nagy az érdeklődés a program iránt – mondja Lesovics Miklós, Pálháza polgármestere. – Természetesen nem szeretnék a dolgok elé menni, hiszen március 5-én tartunk egy összejövetelt, ahol el fog dőlni, kik azok, akik biztosan részt vesznek majd a programban, mint ahogy az is majd hétfőn derül ki, ki az, aki egyénileg szeretné a földet megművelni és kik azok, akik kalákában vállalkoznak a feladatra. Az azonban teljesen biztosnak látszik, hogy a program Pálházán is beindul.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában