Helyi közélet

2012.03.11. 13:25

Ásvány-kincsek a Miskolci Egyetemen

Miskolc - Kavargó tömeg fogadta a harmincadik Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválra kilátogatókat a hétvégén a Miskolci Egyetemen.

Miskolc - Kavargó tömeg fogadta a harmincadik Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválra kilátogatókat a hétvégén a Miskolci Egyetemen. A természet élettelen csodái iránt érdeklődők a fesztivál mindkét napján találhattak maguknak érdekes előadásokat, programokat. Lapunk, az Észak-Magyarország is ott volt a több mint száz kiállító között, akik jelentős számban külföldről érkezett ásványgyűjtők voltak.

A miskolci ásványfesztiválon idén is színvonalas szakmai és szórakoztató programokat kínáltak az érdeklődőknek. Szombaton délelőtt a „Mi sarjad a természetrajz nyomán?” címmel tartottak előadóülést, amin az élettelen természet tanításának helyét keresték a XXI. század magyar közoktatásában és tanárképzésében, délután pedig a hazai ásványgyűjtés jövőjét és lehetséges kereteit firtató kerekasztal-beszélgetést követhettek figyelemmel az érdeklődők.

A kiállítás és börze vasárnap is folytatódott, ekkor is volt ásvány- és drágakő-meghatározás, és a földtudományi játszóházat is megrendezték a gyerekeknek, akiket leginkább az aranymosás vonzott, hiszen a megtalált „kincseket” megtathatták.

ÉM-SZP



Miskolc - Harmincadik alkalommal rendezték meg a Miskolci Egyetemen az ásványgyűjtők fesztiválját.

tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában