Helyi közélet

2012.03.20. 16:03

A patakmedreket is tisztítják Miskolcon

Miskolc - Rendkívül szemetes a Hejő liget - hívta fel figyelmünket Olvasónk lapunk levelező fórumán, az Agórán.

Miskolc - Rendkívül szemetes a Hejő liget - hívta fel figyelmünket Olvasónk lapunk levelező fórumán, az Agórán.

- Hétfőn és kedden is takarítottak a miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a Hejő ligetben - tájékoztatott érdeklődésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. PR, és kommunikációs menedzsere.

- A Hejő liget takarítása azonban nem egyedi eset, hiszen már a március 15-ei ünnepet megelőző héten is, a város több pontján megkezdődött a takarítás. Folyamatos a téli síktalanításból az úttesten maradt szóróanyagok feltakarítása, a parkok, terek rendbetétele. Emellett végzik a lombgereblyézést, a cserjék alóli szemét összegereblyézését is. Sok téren már elkezdődött a virágágyások átkapálása, gereblyézése, az évelő növények metszése, tart az ágyások előkészítése beültetésre.

Megtudtuk azt is, hogy a takarítási munkálatok részeként több helyen is tisztítják a patakmedreket, és a vízelvezető árkokat. A tavaszi munkálatok elvégzésében a Városgazda saját alkalmazottai mellett közfoglalkoztatottak is részt vesznek, naponta mintegy 200 fő végez takarítási, karbantartási és tavaszi kertészeti munkálatokat a városban.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában