Helyi közélet

2012.03.02. 15:04

100 ezer forint gyűlt össze Pap Zsoltnak és Molnár Arielnek

Miskolc - Két korábban súlyos sérülést szenvedett salakmotor versenyző számára szerveztek gyűjtést.

Miskolc - Két korábban súlyos sérülést szenvedett salakmotor versenyző számára szerveztek gyűjtést.

Mint arról három hete beszámoltunk: két korábban súlyos salakmotor balesetet szenvedett egykori versenyző, Pap Zsolt és Molnár Ariel megsegítésére szervezett gyűjtést a Salakmotorsport Magyarországon Alapítvány. A jótékonysági akció keretében 100 000 forint gyűlt össze, amelyet fele-fele arányban osztottak meg a két egykori sportoló között. Az adományozók az alábbi személyek voltak: Papdi László, Tóth Tibor, Pető Kinga, Csire Sándor, Kócsó Antal, id. Balogh János, ifj. Balogh János.

Sérülések

A két versenyző közül a Miskolcon élő Pap Zsolt, a Borsod Volán SE versenyzőjeként, 19 éves korában, 1985. július 7-én egy Béke Barátság Kupa versenyen, Nyíregyházán szenvedett súlyos balesetet. A bukás következtében eltört a nyaki 4-es és 5-ös csigolyája, illetve ennek csontdarabjai befúródtak a gerincvelőjébe, melynek következtében a helyszínen mind négy végtagjára lebénult. 22 évvel később, 2007-ben életmentő műtéten esett át, ekkor mindkét lábát amputálni kellett.

Molnár Ariel 2007. május 1-jén Debrecenben bukott hatalmasat. Az alig 30 éves versenyző olyan szerencsétlenül járt, hogy a 11-es és 12-es csigolyája összeroppant és csontdarabok fúródtak a gerinccsatornájába és kerekesszékbe kényszerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában