Helyi közélet

2012.02.03. 17:01

Zemplén igyekszik felkészülni

Zemplén - Minden zempléni városnak megvan az akcióterve a rendkívüli időjárási helyzetre.

Zemplén - Minden zempléni városnak megvan az akcióterve a rendkívüli időjárási helyzetre.

A sárospataki kistérségben és a hegyközi kistérségben is ülésezett a védelmi bizottság. Aros János, Sárospatak polgármestere elmondta, a rendvédelmi szervek felkészültek a várható hóhelyzetre. Ezen felül összeírták azokat, akik várhatóan egy hónapon belül szülnek, akik dialízisre szorulnak, akikhez gyakrabban szoktak mentőt hívni. A kommunális szervezet jóvoltából a héten összesen 150 mázsa tűzifát osztottak szét ingyen azok között, akiknek fogytán van a tüzelőjük. Az oktatási intézmények felkészülnek az esetleg út közben elakadók fogadására és a MÁV-állomás váróterme is 24 órán keresztül nyitva marad. A Móricz Zsigmond Kollégiumban 24 órás ügyeletet tartanak, ahol folyamatosan várják a bejelentéseket.

Sátoraljaújhelyen a védelmi bizottsági ülésen részt vett Cigánd és Pálháza polgármestere is, így a Hegyköz és a Bodrogköz is felkészülhetett a hóhelyzetre – mondta lapunknak Dankó Dénes, Sátoraljaújhely polgármestere. Fokozottabban figyelik az egyedül élőket, az újhelyi térfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a közterületeket. A kollégiumban bármelyik pillanatban el tudják helyezni a bajba jutottakat és az oktatási intézmények tornatermeiben is el tudják helyezni azokat, akik esetleg a hó fogságába kerülnek.

ÉM-BG


Zempléni vésztelefonszámok

Sárospatak: Varga András 20/224-20-68 

Sátoraljaújhely: térfigyelő szolgálat 30/582-94-37

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában