Helyi közélet

2012.02.28. 15:35

Túl az első tucaton…

Miskolc - Portréfilmsorozat készül a Lévay Gimnázium híres öregdiákjairól.

Miskolc - Portréfilmsorozat készül a Lévay Gimnázium híres öregdiákjairól.

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon az intézmény alapításának 450 éves jubileumi évében határozta el, hogy portréfilmsorozatot készít neves öregdiákjairól. A közöttünk élő idős emberek élő történelemként élik mindennapjaikat. Történelmi időket éltek meg, élettapasztalatuk, emberi és szakmai életpályájuk, kapcsolatrendszerük és értékrendszerük példaadó lehet a fiatal generáció számára is, hangsúlyozta Ábrám Tibor, a gimnázium igazgatója. A portréfilmek készítése másfél évvel ezelőtt kezdődött, eddig 12 film készült el. Az alapötlet Szécsi Zoltán fotográfusé, aki fényképeket és hangzó anyagokat készített az iskola egykori diákjairól. Az ötletet a gimnázium vitte tovább, és rendelt „élő” portréfilmeket, melyek szintén Szécsi Zoltán munkái.

– A szerény anyagiakkal gazdálkodva is az intézmény számára fontos ilyen módon megbecsülni egykori diákjait, és mindazokat, akik valamilyen módon kötődnek a Lévayhoz – fogalmazott az igazgató.

A sorozatot folytatják, ehhez várják öregdiákok jelentkezését, és támogatókat is szívesen fogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában