Helyi közélet

2012.02.10. 08:26

Szociális kártya: A Monokról származó ötlet

Miskolc, Monok, Budapest - Budán bevezették a szociális kártyát, ami a korábbi monoki polgármester bukását okozta.

Miskolc, Monok, Budapest - Budán bevezették a szociális kártyát, ami a korábbi monoki polgármester bukását okozta.Már lehet fizetni a Budapest első kerületében bevezetett szociális kártyákkal, jelent meg a hír hétfőn. A kártyát a kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere mutatta be, aki elmondta, az egyik hazai élelmiszerlánccal sikerült megegyezni, mert fizetéskor meg tudja különböztetni az alapvető élelmiszereket a jövedéki termékektől, a kártyára havonta feltöltött szociális segélyt a lánc üzleteiben lehet levásárolni.

Az elképzelés jó volt

A szociális kártya atyját azonban nem Budapesten kell keresni, bevezetését a korábbi monoki polgármester, Szepessy Zsolt szorgalmazta.

Mint a jelenleg Nyíregyházán élő volt polgármester munkatársunknak elmondta, nagyon örül neki, hogy bevezetik a szociális kártyát, mert szerinte az azt bizonyítja, hogy az ötlet jó. „de hol voltak három éve azok, akik most bevezetik a szociális kártyát? Amikor nyilvánosságra hoztam a monoki ötletet, egyetlenegy politikai erő sem állt mellém, sőt, meggyőződésem, hogy a választást is az emiatt ellenem indult hecckampánynak köszönhetően buktam el”, mondta Szepessy Zsolt, majd kifejtette: a szociális kártya országos szintű bevezetése a bankok számára hatalmas érvágás lenne, ezért zúdultak fel ellene sokan, most ugyanis mindenki bankkártyára kapja a segélyét, ami országos szinten 1300 milliárd forint.

Sokmilliárdos haszon

A bankkártyáknak azonban van számlavezetési díja, kártyadíja, amire ha csak egy százalékot is számolunk, az 13 milliárd forintot jelent, és Szepessy Zsolt szerint ennyi pénzért már” megéri kicsinálni” egy kis monoki polgármestert.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában