Helyi közélet

2012.02.27. 08:50

Szerencsétlen bolti lopás Szomolyán

Mezőkövesd, Szomolya - Az üzlet biztonsági kamerája mindent rögzített. Így az ital és kávé eltulajdonítói hamarosan a rendőrségen találták magukat.

Mezőkövesd, Szomolya - Az üzlet biztonsági kamerája mindent rögzített. Így az ital és kávé eltulajdonítói hamarosan a rendőrségen találták magukat. Szomolyáról érkezett bejelentés a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra, miszerint az egyik helyi boltban lopás történt. A Bogácsi Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre mentek. A rendelkezésre álló információk alapján egy 34 éves férfi, egy 18 éves nővel és két fiatalkorú fiúval betért az egyik szomolyai boltba vásárolni. A néhány dkg felvágott és 4 db zsemle vásárlásához képest azonban feltűnően sok időt töltött a társaság az üzletben, miközben viselkedésük is gyanús lett az alkalmazottnak. Miután fizetettek és távoztak az üzletből, az eladó azt vette észre, hogy a hátsó helyiség egyik polcáról hiányzik az egyik üveg keserűlikőr. Ez annál is inkább feltűnt, mivel ezt megelőzően összesen csak két palack volt ott. A bolt tulajdonosa a biztonsági kamerafelvételt visszanézve azt látta, hogy az italon felül még két csomag kávét is elemeltek a polcról. A felvételek alapján egyértelművé vált az elkövetők kiléte, így a rend őrei hamarosan előállították a gyanúsítottakat a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra, s meghallgatásukat követően gyorsított bírósági eljárás érdekében még aznap este szabálysértési őrizetbe kerültek. Az ital eltulajdonításában a két fiatalkorú fiúnak is volt szerepe, hiszen a felvételen az is látható, hogy amikor a nő a polcról leemeli és ruházatába rejti az üveget, szándékosan takarták testükkel. Ezért a szándékos segítségnyújtásért a fiatalkorúakkal szemben is eljárás indult bűnrészesség miatt. A rendőrség a fiúk személyazonosságának megállapítását követően - fiatalkorú voltukra figyelemmel - törvényes képviselőjük jelenlétében mindkettőjüket kihallgatta.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt bíróság elé állította az elkövetőket. A Bíróság döntése alapján a két felnőtt korú szabálysértőt 40.000 - 40.000 Ft pénzbírság megfizetésére kötelezte, míg fiatalkorú társaik figyelmeztetésben részesültek - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában