Helyi közélet

2012.02.09. 14:18

Százezres nagyságrendben bírságolták az engedély nélkül behajtókat Miskolcon

Miskolc - A miskolci Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály munkatársai február 8-án átfogó ellenőrzést hajtottak végre Miskolc belvárosának védett övezetében.

Miskolc - A miskolci Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály munkatársai február 8-án átfogó ellenőrzést hajtottak végre Miskolc belvárosának védett övezetében.

A közterület-felügyelők a Városház térre, a Déryné, a Kazinczy és a Széchenyi utcákba behajtó autósok behajtási jogosultságát ellenőrizték.

Az ellenőrzés összesítése alapján 57 gépkocsi engedéllyel, 21 gépkocsi rokkant igazolvánnyal illetve 50 közszolgáltatást végző gépjármű hajtott be a belváros védett övezetébe.

Helyszíni bírságot 24 autóssal szemben szabtak ki 129 ezer forint, távolléti helyszíni bírságot pedig 3 esetben 36 ezer forint összegben. Egy esetben feljelentést kezdeményeztek, mivel a gépkocsi vezetője nem ismerte el a szabálysértést. 27 gépkocsi visszafordult a behajtáshoz szükséges engedély hiányában.

Az akcióban 8 helyszínen, 21 közterület-felügyelő vett részt.


Miskolc - Tavaly december végén lejárt a 2011-es esztendőre kiadott, a megyeszékhely védett övezetére vonatkozó behajtási engedélyek, amelyeket már meg kellett volna újítani. Az autósok több mint egy hónap türelmi időt kaptak, hogy beszerezzék az ez évre szóló engedélyüket, mondta el Dobos Tímea, a városháza szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában