Helyi közélet

2012.02.08. 17:49

Szabadulhat Rózsika néni feltételezett gyilkosa

Miskolc - A poligráfon megbukott, de más nem szól ellene, állítja az emberöléssel gyanúsított nő védője.

Miskolc - A poligráfon megbukott, de más nem szól ellene, állítja az emberöléssel gyanúsított nő védője.

Akár szabadlábra is kerülhet az az ötven éves felsőzsolcai asszony, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy Miskolcon, a Szentpáli utcában tavaly ősszel indulatból megölt egy 86 éves asszonyt.

Mint ahogy arról az elmúlt év szeptemberében beszámoltunk, egy idős nő fóliába csavart holttestét találta meg egy lakó az egyik Szentpáli utcai társasház kapualjában, a kukák környékén. A rendőrség néhány napon belül bejelentette: elfogta a tettest, egy ötven éves felsőzsolcai nőt. A gyanú szerint asszony és idős áldozata hónapokkal ezelőtt ismerkedett meg, a végzetes napon azonban szóváltásba keveredtek egymással, majd a fiatalabb „felfokozott érzelmi állapotban” végzett áldozatával. A meggyilkolt asszonyról, Rózsika néniről ismerősei tudni vélték, hogy meglehetősen jómódú, ám a lakásából információink szerint semmi sem tűnt el.

A bíróság dönt

A gyanúsított már ötödik hónapja van előzetes letartóztatásban, de nem tett beismerő vallomást. „A nyomozás adatai szerint megállapítható, hogy az idős néni érzelmi, indulati cselekmény áldozata lett”, írta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője a gyanúsított elfogása után kiadott közleményében.

Dr. Lichy József, a nő védője arról tájékoztatta lapunkat, hogy elkészült a nyomszakértői jelentés, de abban semmilyen terhelő adat sincs védencére nézve. A poligráfos vizsgálat során ugyan „megbukott”, de a hazugságvizsgáló eredménye önmagában nem elegendő bizonyíték, a hazugságon kívül számos más okból is születhetett a gyanúsítottra nézve negatív eredmény. Dr. Lichy Józseftől úgy tudjuk, a traszológiai vizsgálat eredményéből az következik, hogy nemcsak, hogy nem ölte meg az idősebb nőt a védence, de még csak nem is érintkezett vele, a ruhákon ugyanis ilyenkor maradniuk kellett volna olyan szabad szemmel nem látható nyomoknak, amelyeket a nyomszakértőnek meg kellett volna találnia.

A genetikai vizsgálat eredménye még nem készült el – a szakértők leterheltsége miatt ez még hónapokig is eltarthat –, az ügyvéd szerint a gyanúsított ellen szóló bizonyítékok mind közvetettek, ezek nem alapozzák meg az olyan súlyos kényszerintézkedés fenntartását, mint az előzetes letartóztatás, ezért beadta a bíróságnak védence szabadlábra helyezési kérelmét. Dr. Lichy József azt reméli, hogy ha mégis kényszerintézkedést lát szükségesnek a bíróság, megelégszik a lakhelyelhagyási tilalommal vagy a házi őrizettel.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában