Helyi közélet

2012.02.01. 18:47

Pénzszállító-rablás: Negyven centis iratcsomag a vádirat

Miskolc - Hamarosan bíróság elé állhat a saját pénzszállító cégétől sikkasztó diszpécser.

Miskolc - Hamarosan bíróság elé állhat a saját pénzszállító cégétől sikkasztó diszpécser.

A közelmúltban számoltunk be róla, hogy különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással vádolta meg a B.-A.-Z. megyei főügyészség azt a férfit, aki diszpécserként dolgozott egy pénzszállító cég miskolci telephelyén, de 2009 szeptemberében 560 millió forint értékben vitt el készpénzt munkaadója miskolci telephelyéről.

A bírósági tárgyalások jegyzékében egyelőre még nem találtuk az ügyet. Mint dr. Lichy József, a terhelt védője elmondta, ennek az az oka, hogy még a napokban kapta kézhez a vádiratot. Mint ahogy már többször megírtuk, a férfi ellen az a vád, hogy miután kiiktatta a kamerákat munkahelyén, egy értékek szállításával is foglalkozó biztonsági cégnél, és a pénzes ládákból kiemelte a pénzt, helyükre pedig térköveket rakott, majd szabályosan lezárta a ládákat. A pénz hiányára így csak két nap múlva derült fény, amikor Budapesten kinyitották a kazettákat – a férfi addigra azonban már Thaiföldön volt. Bár Magyarország és Thaiföld között nincs nemzetközi kiadatási egyezmény, a pénzszállító cég – távol-keleti érdekeltségei révén – elérte, hogy a férfit a kambodzsai-thaiföldi határon őrizetbe vegyék és kiadják hazánknak. A diszpécsert decemberben hozták haza a nyomozók, azóta előzetes letartóztatásban van, de a pénz rejtekhelyéről eleddig semmit sem árult el.

A sikkasztásért öt és tíz év közötti börtönbüntetéssel fenyegetett férfi ügyvédjétől, dr. Lichy Józseftől úgy tudjuk, hogy bár a vádirat negyven centi vastag iratcsomó, még lehetnek fordulatok az ügyben. Az ügyvéd véleménye szerint hamarosan ki kell írni az első tárgyalást az ügyben.

Természetesen arról is beszámolunk.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában