Helyi közélet

2012.02.16. 15:55

Összeállt a "látványtáros bizottság"

Miskolc - A Lézerpont Látványtár és Műhely rendezvénysorozatának első állomását, az úgynevezett "Lézerpont Szerdák" nyitányát szerdán délután rendezték meg az intézmény Győri kapui "bázisán".

Miskolc - A Lézerpont Látványtár és Műhely rendezvénysorozatának első állomását, az úgynevezett "Lézerpont Szerdák" nyitányát szerdán délután rendezték meg az intézmény Győri kapui "bázisán". - Nagyon jól sikerült az összejövetel! - jelentette ki érdeklődésünkre Barna György, a Lézerpont Látványtár és Műhely tulajdonosa. - A mostani eseményünkön a téma a párkapcsolat építés, az emberi kapcsolatok, a párválasztás volt. Nagy örömömre minden korosztály, az egyetemistáktól a nyugdíjas korúakig képviseltette magát. A barokk muzsika mellett volt szavalat, felolvasás, és kötetlen beszélgetés este 8 óráig.

Barna Györgytől megtudtuk azt is, hogy a jövő héten is érdemes lesz ellátogatni a Látványtárba, hiszen Dobrossy István tart előadást a híres miskolciakról, többek között Herman Ottóról csakúgy, mint Palóczy Lászlóról, vagy éppen Soltész Nagy Kálmánról. A tervek szerint egyébként az előadásokat rögzítik és szerkesztve a Youtube-on is visszanézhetőek lesznek a jövőben.

- Örömteli, hogy három évtizeddel a Tokaj Értelmiségi Klub után van Miskolcon 50-100 ember, akik együtt tudnak gondolkodni, beszélgetni - fogalmazott Barna György a "Lézerpont Szerdák" kapcsán.

Rövid- és hosszútávú hasznosítás

Természetesen kíváncsiak voltunk a Látványtár kapcsán arra is, hogy miként állnak a miskolci önkormányzattal megkezdett megbeszélések annak érdekében, hogy a gyűjtemény Miskolcon maradjon és ne kerüljön külföldi gyűjtők, múzeumok kezébe. (Mint ismeretes, nemrégiben Barna György tárgyalásokat kezdett több gyűjtővel, mert "kilátástalannak" érezte a Látványtár üzemeltetését, megbecsülését. Az önkormányzattal kezdődött párbeszéd miatt azonban - szerencsére - jelen pillanatban szünetelnek a külföldi gyűjtőkkel folytatott megbeszélések. - a szerk.)

- Egy picit lassan halad az ügy, azonban vannak új fejlemények - jelentette ki a miskolci gyűjtő. - A múlt héten ugyanis összeállt egy bizottság, Dr. Dobrik István, Dr. Veres László, Némedi Varga Zoltán, Molnár Péter, Fedor Vilmos, és Pakusza Zoltán személyében, mely szerint a grémium tudományos és szakmai értékek tekintetében áttekinti a kiállítást és a raktári készletet.

Megtudtuk, hogy a "hatok" megvizsgálják a Látványtár rövid- és hosszútávú hasznosításának lehetőségeit. Úgy tudjuk, határidő nincs még mindezzel kapcsolatban, azaz, hogy mikor kerülhet megnyugtatóan pont az ügy végére, ám a lehetséges alternatívákról információink szerint kész anyaggal kell majd beszámolnia a "látványtáros bizottságnak" Miskolc polgármesterének, Dr. Kriza Ákosnak is.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában