Helyi közélet

2012.02.23. 10:23

Nézőpont: Méltóságmenet

<em>A közelmúltban néhányan elgyalogoltak Miskolcról Budapestre, hogy felhívják a figyelmet a megyénkben kétségbeejtő méreteket öltött munkanélküliségre</em>.<strong> Szendrei Péter jegyzete</strong>.

A közelmúltban néhányan elgyalogoltak Miskolcról Budapestre, hogy felhívják a figyelmet a megyénkben kétségbeejtő méreteket öltött munkanélküliségre. Szendrei Péter jegyzete.

Balszerencsés módon pártpolitikai színezetet kapott az akció, így a kormány oldalon lévők, ahelyett hogy megpróbálták volna megérteni, miért is indult el Tóth Imre olvasztár, és néhány társa, azonnal gúnyos ellenakciókba kezdtek, és a demonstrálókra ráragasztották az „éhségmenet” elnevezést, majd kormánypárti képviselők számokkal kezdtek dobálózni, hogy hány milliárd forintot költött és költ a kormány a közmunkára megyénkben. Az „éhségmenetre” egy alapítvány is felfigyelt, tegnap 360 adag ételt küldött négy csereháti település szegényeinek. A civilek megtették, amit meg tudtak tenni, itt lenne az ideje, hogy a politika is lépje végre – és itt nem közmunkára, hanem valódi, mezőgazdaságon és feldolgozóiparon alapuló vidékfejlesztére gondolok.

Tóth Imre olvasztár és társai nem azért gyalogoltak Budapestig, hogy alamizsnát kunyeráljanak. Azért mentek, hogy lehetőséget kérjenek rá, hogy a saját kezük munkájából meg tudjanak élni. Nem egy odalökött kiló kenyérért mentek, hanem a méltóságukért, a térségben élők méltóságáért meneteltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában