Helyi közélet

2012.02.29. 14:43

MVK-menetrend: Az egyetemisták tüntetnének a 31-esért

Miskolc - Biztosítsák az egyetemre való normális bejutást! – ezzel a címmel alakult egy Facebook csoport.

Miskolc - Biztosítsák az egyetemre való normális bejutást! – ezzel a címmel alakult egy Facebook csoport.

Az új menetrendet még be sem vezették, a hallgatók már demonstrációra készülnek. A Facebookon ugyanis megalakult egy csoport, Biztosítsátok az egyetemre való normális bejutást! névvel. Magukról ezt írják: „A csoport azért jött létre, mert az új MVK Zrt.-s menetrendet figyelve aggályossá vált az egyetemre történő bejutása több száz, meg merem kockáztatni, több ezer hallgatónak és dolgozónak.” Céljuk: felhívni a figyelmet a 20, 12, 22 valamint a 31-es járatokra. Az adatlapon szerda déltől folyamatosak a bejegyzések, és olyanok is csatlakoznak, akik nem egyetemisták: „Csatlakoztam, bár én nem járok az egyetemre. Nekem a hétköznapi közlekedést nehezítették meg a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között, arról nem beszélve hogy úgy gondolják este 18:00 után már nem is kell alacsony padlós busz. Felháborít, hogy vissza estünk 6 évvel ezelőtti szintre.

Az új menetrendet böngészve több egyetemista elcsodálkozott a héten, hiszen a március 1-i menetrendváltozás után a 31-es nem megy be az egyetemvárosba, a 22-es pedig ritkábban jár majd, délután 4 óra után pedig egyáltalán nem. Azok a hallgatók, akikkel beszélgettünk, arra panaszkodtak, nem az a baj, hogy gyalogolniuk kell az Avasról, hanem az, hogy akiknek estig van órája, azoknak nehezebb lesz a közlekedés.

A 31-es járat „kiemelése” az egyetemről sok kollégistának, nem miskolci hallgatónak okozhat problémát, hiszen ők a Tiszai pályaudvartól csak átszállással juthatnak az egyetemre. Konyári György, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) alelnöke is azt tartja a legnagyobb problémának, hogy a 31-es nem jár majd be az egyetemre: „A hallgatók hétvégén csomaggal közlekednek, a 31-es útvonalváltozása miatt többször át kell szállniuk, nem tudnak egy busszal bejutni az egyetemre.

A 22-es járatritkítása kapcsán elmondta: ez orvosolható, mert a 12-es, aminek hasonló az útvonala, erre megoldást jelenthet.

Mennyiben befolyásolja a menetrendváltozás az egyetem és a város kapcsolatát? „A hallgatóknak élő kapcsolata van a várossal, pozitívan semmiképpen sem” – válaszolta. Azt is elmondta, amikor az MVK Zrt. még csak tervezte az új menetrendet, akkor a hallgatói önkormányzat már jelezte feléjük a hibákat. Most pedig azon lesznek, hogy a 31-es kivonását az egyetemről gondolja át a közlekedési vállalat, mert ez az egyetemisták érdeke – fogalmazott.

ÉM-NSZR


Vélemények a Facebookról

A gond, a legnagyobb gond az az, hogy pontosan a reggeli időszakban nagyon megritkították a buszokat, holott most, amikor 4-5 percenként jönnek akkor is tele vannak! Borzasztó várni, hogy hanyadik buszra tudsz felszállni....

CSAK hogy egyértelmű legyen egy fontos időszak: 7h- 8h között eddig az egyetemre (22,31) 18 db autóbusz indult tanulmányi időszakban MOST (12-22) 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! persze nyilván eddig is tömeg volt. akinek ez jó, a 12-es miatt örülhet hogy felfér és hogy 20 perccel hamarabb kell indulnia merthogy menetrendet nem fog tartani a busz az tuti...ez nem kevesek érdeke ez kb minden egyetem-re járó érdeke hogy ez így nem maradhat.


Miskolc - Nem jár, miiiiicsoda? – kérdezte döbbenten Lengyel Ádám, amikor szembesült az új menetrenddel.

Miskolc – Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. február 23-án döntött a 2012. március 1-től életbe lépő új, közösségiközlekedési vonalhálózat bevezetéséről, mellyel az MVK Zrt. a gazdálkodási egyensúly megvalósításának céljából aszállítási teljesítmények ütemezését pontosabban kívánja az utazási igényekhez igazítani 2012. évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában