Helyi közélet

2012.02.13. 11:59

Leépítés várható a Miskolci Egyetemen?

Miskolc - A rektor szerint ez csupán folyósói pletyka, de az igaz, hogy 1,5 milliárddal kevesebb lesz a támogatás.

Miskolc - A rektor szerint ez csupán folyósói pletyka, de az igaz, hogy 1,5 milliárddal kevesebb lesz a támogatás.Csaknem kilencven embertől kényszerül megválni a Debreceni Egyetem, miután több mint kétmilliárddal csökkent az intézmény állami támogatása. Fábián István, az intézmény rektora a Kossuth Rádióban elmondta, hogy 2,3 milliárd forintos állami támogatást vontak el tőlük azután, hogy a kormány elfogadta a 2012-re vonatkozó felsőoktatási felvételi keretszámokat. A civis város egyeteme a forráscsökkentés miatt csaknem 90 dolgozójától kénytelen megválni. De mi a helyzet Miskolcon?

Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora az Észak-magyarországnak elmondta: 2010-hez képest 1,5 milliárddal kevesebb támogatást kap a miskolci campus. Mit jelent ez az egyetem életében, lesz-e szükség itt is elbocsátásokra?

„Elsősorban bevételnöveléssel szeretnénk kezelni ezt a helyzetet. A karok, tanszékek jelenleg a megoldásokat keresik, egy hét múlva tárgyalunk arról, hogyan lehetne bevételnövelést elérni. A konkrét javaslatokról pedig március 1-én dönt a szenátus” – válaszolta a rektor. Azt is elmondta: felmerült az is, hogy bérmegtakarításra is szükség lehet, de erre egyelőre nem gondolnak, a dolgozók 10 százalékának elbocsátást pedig folyosói pletykának nevezte a rektor.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában