Helyi közélet

2012.02.09. 14:07

Jegyzet: Ki értékelte az évet?

<em>Orbán Viktor miniszterelnök ellenzéki politikusként is megtartotta évértékelőjét. S misem természetesebb, minthogy most is, persze más látószögből, a kormány mögül</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Orbán Viktor miniszterelnök ellenzéki politikusként is megtartotta évértékelőjét. S misem természetesebb, minthogy most is, persze más látószögből, a kormány mögül. Szántó Rita jegyzete.Miután a Millenáris Parkban elhangzottakat már betűről-betűre kivesézték, elemezték s megfejtették, számomra már csak egy érdekesség maradt, mégpedig a beszéd írójának személye. Vajon ki lehet az a háttérember, aki a kulisszák mögött megszerkesztette, felépítette a megfelelő hatású szónoklatot. Feltételezem, a miniszterelnök és stábja vázolta mi az, ami fontos és elmaradhatatlan, és mi az, ami nem tartozik a nyilvánosságra. Nem lehetett könnyű dolguk. Egyszerű lett volna megkerülni a gondokat, elhallgatni a bajokat és a szépséges jövővel kecsegtetni. Orbán Viktor nem ezt választotta. Neves politikusok, híres sportolók találó idézeteivel fűszerezve magyarázta bizonyítványát.

Érdekes volt a meghívottak ülésrendje is. A közvetítésben felvillantott képsorokból ki lehetett olvasni a kormányközeli vendégek fontossági sorrendjét. A tapsolókat és a derűsebb szövegrészeken mosolygókat. Politikusokat, írókat, művészeket és ismertebb közéleti embereket láthattunk. Mindazokat, akik most számítanak. Köztük lehetett a társszerző is. Aki szívszorongva figyelhette az évértékelő hatását.


Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke szerint a miniszterelnök beszéde egy vesztes, megtört ember "felolvasása" volt, aki már saját magának sem hisz, és akinek már csak az az egyetlen politikai célja, hogy mindenáron hatalmon maradjon.

Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) - A Jobbik szerint bár felfokozott várakozások előzték meg Orbán Viktor miniszterelnök keddi országértékelő beszédét, de az csalódást okozott, mert abban kevés konkrétum és egyetlen nóvum sem hangzott el - mondta Gyöngyösi Márton keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) - Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor "keszonbetegségben" szenved, évértékelőjében ugyanis nem Magyarországról beszélt, hiszen az abban elmondottaknak semmi köze a magyar valósághoz.

Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) – Az LMP véleménye szerint Orbán Viktor keddi beszéde nem évértékelő volt, hanem egy „hazugságbeszéd” - reagált a kormányfő szavaira Karácsony Gergely.

Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) - A januári Békemenet résztvevőinek mondott köszönettel kezdte Orbán Viktor 14. évértékelő beszédét kedden Budapesten, a Millenárison.

Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) - A Fidesz üdvözli, hogy a miniszterelnök egyértelműen kiállt Magyarország nemzeti érdekei, az arányos adózás, a családok támogatása, a tisztességes munka megbecsülése és az elszámoltatás fontossága mellett.

Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) - A rászorulók védelmét hangsúlyozta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője az MTI-nek Orbán Viktor miniszterelnök keddi országértékelő beszéde után.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában