Helyi közélet

2012.02.02. 14:58

Infúzióterápia Miskolcon, jobb körülmények között

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy korszerűen felszerelt infúziós terápiás helységet adtak át a Megyei Kórház Szent Ferenc Kórházi Intézményrész Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán csütörtökön, amit az MSD Gyógyszergyár a betegek kezelésének támogatására kidolgozott Biosphera program keretében ajánlott fel.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy korszerűen felszerelt infúziós terápiás helységet adtak át a Megyei Kórház Szent Ferenc Kórházi Intézményrész Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán csütörtökön, amit az MSD Gyógyszergyár a betegek kezelésének támogatására kidolgozott Biosphera program keretében ajánlott fel. Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón részt vett: Anna von Ackernek (MSD general manager), dr. Tiba Sándor telephelyekért felelő igazgató-helyettes és dr. Tamási László osztályvezető főorvos. Mint tőlük megtudtuk: a biológiai terápia a gyulladásos ízületi és gerincbetegségek gyógyításának új, hatékony módszere a reumatológiában. A korábbi gyógyszeres kezeléssel csak mérsékelni lehetett az ízületek deformálódásához, funkciójának elvesztéséhez vezető folyamatot. Ennek következtében e betegségben szenvedők mintegy 10 éven belül munkaképtelenné vált, életminőségük jelentősen csökkent.

Többféle betegségre jó

A Szent Ferenc Kórház reumatológiai járóbeteg-rendelésén 1995-ben alkalmaztak először biológiai kezelést. Az utóbbi 5 évben nyílt lehetőség a kezelés szélesebb körben történő bevezetésére az idült sokízületi gyulladás, a Bechterew betegség és a pikkelysömörhöz társuló sokízületi gyulladásban szenvedő betegek kezelésére. Jelenleg 498 beteg kezelését és gondozását végzik ezzel a módszerrel. A kezelés drága, de költséghatékony, és nem utolsó sorban jó életminőséget biztosít a betegek számára. A szűkös gazdasági helyzetben kapott támogatás értékes technikai előrelépés, jelentősősen javítja a kórházi betegellátás körülményeit mind a betegek, mind a kezelő személyzet számára.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában