Helyi közélet

2012.02.21. 16:57

Hová vihették Lippai Ákost?

Miskolc-Diósgyőr - A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a DVTK edzéséről vitték el Lippai Ákost, az NB I-es együttes középpályását.

Miskolc-Diósgyőr - A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a DVTK edzéséről vitték el Lippai Ákost, az NB I-es együttes középpályását.

Az ügyben alkalmazott eljárásjogról kérdeztük dr. Bajáky Gábor ügyvédet.

72 óráig

– Az őrizetbevételkor az érintett kérheti, hogy értesítsék az ügyvédjét, ha ezt nem kéri, akkor hivatalból rendelnek ki mellé védőt, továbbá értesítik a családját – mondta az ügyvéd, aki hosszú ideig elnöke volt az MLSZ fellebbviteli bizottságának.

– A játékost minden bizonnyal a Miskolc Városi Rendőrkapitányság fogdájába, vagy egyenesen Budapestre vitték, erről nem tudunk semmit. A bundabotrány gyanújába keveredett labdarúgót 72 óráig tarthatják őrizetben, ezalatt az ügyészség indítványozhatja a bíróságnak, hogy rendelje el a játékos előzetes letartóztatását. A bíróság először meghallgatást rendel el, majd határozatot hoz: vagy helyt ad az ügyészi indítványnak és elrendeli az előzetes letartóztatást, amelynek időpontja 30 nap lehet, vagy azonnal szabadlábra helyezi a gyanúsítottat.


Budapest, Miskolc - Az MLSZ feljelentése nyomán vesztegetés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen 2009. decemberében a Nemzeti Nyomozó Iroda előtt indult és a Fővárosi Főügyészség által felügyelt bűntető ügyet – a közélet tisztasága elleni bűncselekményekhez kapcsolódó hatásköri szabályok 2011. áprilisában történt módosítására és az ezzel összefüggő szervezeti változásokra is figyelemmel – 2011. májusában a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta és a további eljárás folytatására a Központi Nyomozó Főügyészséget jelölte ki. A Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Irodával szoros együttműködésben folytatja.

Budapest, Miskolc - Lippai Ákos ügyében a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi eljárást indít majd.

Miskolc-Diósgyőr - Az ügyvezetés által meghatározott nyilatkozat stop miatt senki sem kommentálta a kedd délutáni edzés után a DVTK csapatkapitányának őrizetbevételét.

Budapest, Miskolc - Február 14-én - honlapján - az alábbiakról adott tájékoztatást a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Miskolc-Diósgyőr - Dudás Hunort, a DVTK ügyvezeztőjét kérdeztük, hogy terveznek-e valamilyen lépést a délutáni történések, Lippai Ákos főügyészségi őrizetbevétele ügyében.

Miskolc-Diósgyőr - A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kedden délután 15 órakor kezdődő edzése előtt sárga mellényes emberek lepték el a klubház öltözőfolyósóját, mint kiderült a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai érkeztek meg Diósgyőrbe.

Miskolc - Úgy tudjuk, fogadási csalással kapcsolatban hallgatják ki a Diósgyőri VTK csapatkapitányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában