Helyi közélet

2012.02.24. 09:09

Fegyverarzenál robbanóanyagokkal Felsőbereckiben

Felsőberecki - Számos lőszert, fegyvert és robbanóanyagot foglaltak le a sátoraljaújhelyi rendőrök egy felsőberecki portán.

Felsőberecki - Számos lőszert, fegyvert és robbanóanyagot foglaltak le a sátoraljaújhelyi rendőrök egy felsőberecki portán.A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 55 éves alsóberecki férfival szemben. A gyanúsított egy felsőberecki-i ingatlanban tárolta az éleslőszereket, a maroklőfegyvert, a gépkarabélyt, illetve robbanóanyagokat és a hozzájuk tartozó kiegészítőket. A rendőrség az eljárást szakértők bevonásával vizsgálja, így a lefoglalt eszközök pontos beazonosítása még folyamatban van.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság az 55 éves férfit bűnügyi őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit a bíróság február 23-án elrendelt.

Információs háttér

Büntető Törvénykönyv - Visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel: „Aki

a) lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül készít, megszerez, tart vagy forgalomba hoz,

b) a lőfegyver vagy lőszer készítésére, megszerzésére, tartására vagy kereskedelmére vonatkozó engedély kereteit túllépi,

c) engedéllyel tartott lőfegyverét, lőszerét engedéllyel nem rendelkezőnek átadja,

bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntettet követ el, és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”

- A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában