Helyi közélet

2012.02.08. 10:37

Demjén? Nem konkurencia, mert már a bencések is szerettek minket

Miskolc, Demjén - Demjénben, Miskolctól 60 kilométerre barlangfürdő épül. A többmilliárdos beruházás jövőre készülhet el. Sokan attól tartanak, hogy elviheti a miskolctapolcai barlangfürdő vendégeit. A város azonban nem tart ettől, szerintük versenyképes a tapolcai fürdő.

Miskolc, Demjén - Demjénben, Miskolctól 60 kilométerre barlangfürdő épül. A többmilliárdos beruházás jövőre készülhet el. Sokan attól tartanak, hogy elviheti a miskolctapolcai barlangfürdő vendégeit. A város azonban nem tart ettől, szerintük versenyképes a tapolcai fürdő. Pásztor Imre, a cég kommunikációs vezetője elmondta: „A miskolci Barlangfürdő Európában egyedülálló termálvizes barlangrendszerrel rendelkezik, így már a XVI. századtól a bencés szerzetesek kedvelt fürdőhelyeként volt ismert. A trópusi, párás időjárást idéző, természetes barlangi klímának, a frissítő, ásványi anyagokban gazdag, egyedülálló 30-32 fokos termálvíznek köszönhetően Miskolctapolca az egyik legkedveltebb üdülőhelyek egyike. A Barlangfürdő nemzetközi hírnévnek örvendő turisztikai attrakciója a városnak, melynek külső medencéi és belső termei egyszerre jelentenek egyedülálló látványosságot és élménygazdag kikapcsolódást. Számos egyedülálló „élmény” várja a látogatókat, amely a természet segítségével csak itt lelhető fel: csillagterem, római terem, sodró folyó, termál medencék, dögönyözők, amelyek egyedülálló módon a természetes barlangi járatokban lettek kialakítva. Olyan barlangi járatokról beszélünk, amelyeknek levegő-összetétele és páratartalma kiválóan alkalmas légzőszervi betegségben szenvedők számára. A Barlangfürdő egyedisége és természetessége egyfajta garancia arra, hogy aki, akik ezt az egyediséget keresik, azok továbbra is vendégei legyenek a Barlangfürdőnek, amelynek látogatószáma az elmúlt évben növekedett.”

A marketingtevékenységet illetően vagy a szolgáltatások fejlesztése terén is folyamatos az előrelépés – véli Pásztor Imre. – A miskolci Barlangfürdő számos régi és megújult vagy új szolgáltatással várja a vendégeket, például: szauna park és szauna szeánszok, különböző masszázsok, iszapkezelések, szárazföldi és vízi gyógytornák, zumba és aqua fitnesz, úszásoktatás, fogászat, pedikűr-manikűr, kozmetikai-szépészeti kezelések, éjszakai fürdőzés. A szülők nyugodtabb pihenése érdekében pedig Kreatív Játékkuckó is várja a gyerekeket. A Barlangfürdő Gyógyászata – amely közvetlenül a fürdő mellett található – országos besorolású gyógyászati intézmény, beutalóval, és a nélkül is igénybe vehető, különböző gyógyászati kezelésekkel – mondta. Kiemelte a Tüskebár nevű színvonalas grillteraszt és koktélbárt a kültéri részen, valamint elmondta: a Miskolci Turisztikai Kft tavaly átvette a kupolában található étterem üzemeltetését, amely éppen átalakítás alatt van, a tervek szerint színvonalas a la carte étterem várja majd a vendégeket.


Barlangfürdő látogatók száma

2010-ben 320 980 fő

2011-ben 340 453 fő

A Barlangfürdő téli vízfelülete 660 m2

nyári vízfelülete 1250 m2, összességében 1910 m2 vízfelülettel rendelkezik egy 38 453 m2-es területen.


Kapcsolódó cikk:

Miskolc - Talán soha nem lett volna ott csónakázó tó, de van, akik mégis sajnálják...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában