Helyi közélet

2012.02.26. 17:23

Jegyzet: Hátrányban

<em>Az MSZP már készül a választásokra (2014-ben lesznek) és választási programot készít. Ebben külön fejezet foglalkozik majd a hátrányos helyzetű Kelet-Magyarországgal, az indoklás szerint azért, mert az ország ezen része többszörösen hátrányos helyzetben van, és felzárkóztatáshoz a társadalom valamennyi területét érintő önálló program kell</em>.&nbsp;<strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Az MSZP már készül a választásokra (2014-ben lesznek) és választási programot készít. Ebben külön fejezet foglalkozik majd a hátrányos helyzetű Kelet-Magyarországgal, az indoklás szerint azért, mert az ország ezen része többszörösen hátrányos helyzetben van, és felzárkóztatáshoz a társadalom valamennyi területét érintő önálló program kellHegyi Erika jegyzete.

Nem emlékszem olyan választási programra, melyben ne szerepelt volna célként ilyen vagy olyan módon az ország elmaradott térségeinek felzárkóztatása. Hogy mindeddig nem sikerült, sőt romlott a helyzet, bizonyára nem a programokon múlt, hanem inkább azok megvalósításán. A választások után ugyanis más „fontosabb” célok írják felül a választási ígéreteket. És persze a próbálkozásokra is rá lehet fogni, hogy az a program volt. Amíg pedig az eredményt senki nem kéri számon a politikusokon, addig bátran lehet ötletelni, kis reményt gyújtani a szívekbe, elhitetni emberekkel, hogy a jó helyre húzott x alapjaiban változtatja meg életüket: lesz munka és kenyér, lesz jó közlekedés, nyaralás és közbiztonság, és hogy jó sok keretszámot kap a helyi egyetem, hogy ne kerüljön kétszer annyiba a diplomaszerzés, mint a fővárosi fiataloknak. Addig meg marad a küzdés. Aki pedig ebbe is belefárad, elköltözik. Minél messzebb ettől az országtól, a programok országától.

- Hegyi Erika - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában