Helyi közélet

2012.02.08. 12:33

Bodrogközi demonstráció a járási központért

Bodrogköz - Mint ahogy arról már többször is beszámoltunk, a Bodrogközben lévő önkormányzatok nem nyugszanak bele abba, hogy nem kapnak önálló járási központot.

Bodrogköz - Mint ahogy arról már többször is beszámoltunk, a Bodrogközben lévő önkormányzatok nem nyugszanak bele abba, hogy nem kapnak önálló járási központot. Dr. Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője a bodrogközi polgármestereknek bejelentette, hogy Cigándon is lesz egy kormányablak, de a térségben élők önálló járáshoz szeretnének tartozni cigándi székhellyel. Az érveik között szerepel az, hogy a jelenlegi járási központok kialakításánál elsődleges szempont, hogy egy település se legyen 30 kilométernél távolabb a járási székhelynél. A bodrogközi települések közül viszont több is jelentősen távolabb van a tervezett központoktól, azaz Sárospataktól és Sátoraljaújhelytől.

A napokban megalakult Bodrogközi Értelmiségi Fiatalok Köre február 11-én, szombaton délelőtt Lácacsékén tart demonstrációt, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a Bodrogközben legyen egy önálló járási központ.

Részletek később.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában