Helyi közélet

2012.02.15. 11:28

Zöld Nyíl: Az 1095 nap mennyibe kerül Miskolcnak?

Miskolc - Még két év – a mai naphoz számítva – és megérkezhet Miskolcra az első új villamos.

Miskolc - Még két év – a mai naphoz számítva – és megérkezhet Miskolcra az első új villamos.

Az erről szóló szerződést szerdán írta alá dr. Kriza Ákos polgármester, Zdeněk Majer, a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. vezérigazgatója és Kókai Ernő, az MVK Zrt. vezérigazgatója. Ezzel egy hosszú folyamat zárult le a villamosbeszerzésben, hiszen a járműtenderre kiírt közbeszerzési eljárásból csak a negyedik lett sikeres. Persze az sem simán, hiszen a tavaly november 24-én meghozott közgyűlési döntést – amely szerint a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. gyárthatja a miskolci villamosokat – a többi pályázó megtámadta. A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban Miskolc mellett döntött.

A szerdán aláírt szerződés értelmében 31 új villamosa lesz Miskolcnak, az első várhatóan 2 év múlva érkezik, az utolsó pedig 2015. februárjában. Hogy milyenek lesznek az új járművek? Erről a miskolciak véleményét is kikérik majd – ezt mondta dr. Kriza Ákos. Azaz, a járművek színébe is beleszólhatnak a városlakók – tudtuk meg.

Az igazi kérdés azonban az, hogy, ha 1095. nap múlva megérkezik az utolsó miskolci villamos, az a pályázatba belefér-e, azaz nem fut ki Miskolc a határidőből? Ha igen, akkor – ha nem is teljes egészében, de részben – oda a 18,6 milliárd forint, amelyet járműbeszerzésre fordíthat a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában