Helyi közélet

2012.02.08. 17:06

Autós felvonulás a Bodrogközért

Cigánd, Lácacséke - Lácacsékén találkozik a bodrogközi járási központért demonstráló két menet.

Cigánd, Lácacséke - Lácacsékén találkozik a bodrogközi járási központért demonstráló két menet.

Mint ahogy arról már többször is beszámoltunk, a Bodrogközben lévő önkormányzatok nem nyugszanak bele abba, hogy nem kapnak önálló járási központot. Dr. Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője a közelmúltban bodrogközi polgármestereknek bejelentette, hogy Cigándon is lesz egy kormányablak, de a térségben élők önálló járáshoz szeretnének tartozni cigándi székhellyel.

Az érveik között első helyen szerepel az, hogy a jelenlegi járási központok kialakításánál elsődleges szempont, hogy egy település se legyen 30 kilométernél távolabb a járási székhelynél.

A bodrogközi települések közül viszont több is jelentősen távolabb van a tervezett központoktól, azaz Sárospataktól és Sátoraljaújhelytől.

Demonstráció

A napokban megalakult Bodrogközi Értelmiségi Fiatalok Köre február 11-én, szombaton délelőtt Lácacsékén tart demonstrációt, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a Bodrogközben legyen egy járási központ.

A demonstráció keretében két autós menet indul Tiszakarádról és Felsőbereckiből, majd a lácacsékei polgármesteri hivatal nagytermében találkoznak délelőtt 11 órakor, ahol átnyújtják azt a több ezer aláírást Oláh Krisztiánnak, a cigándi kistérség elnökének, amelyben kérik, hogy a Bodrogköznek is legyen egy önálló járása cigándi székhellyel. Az eseményen várhatóan részt vesz a térség fideszes országgyűlési képviselője, dr. Hörcsik Richárd is.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában