Helyi közélet

2012.02.20. 14:56

Adósok listája Miskolcon, nyilvánosan

Miskolc - Nyilvánosságra hozta hétfőn a miskolci önkormányzat, hogy ki, mennyi helyi adóval tartozik. Január 1-jétől ugyanis ezer forint adóhátralékkal is felkerülhet az önkormányzat honlapjára az, aki tíz napot késik egyes adókötelezettségeivel.

Miskolc - Nyilvánosságra hozta hétfőn a miskolci önkormányzat, hogy ki, mennyi helyi adóval tartozik.

Január 1-jétől ugyanis ezer forint adóhátralékkal is felkerülhet az önkormányzat honlapjára az, aki tíz napot késik egyes adókötelezettségeivel.

A lista első alkalommal történő megjelentetése előtt a hivatal tájékoztatta az érintetteket, tudtuk meg Dobos Tímeától, a miskolci önkormányzat szóvivőjétől. A hátrányos következményekkel járó közzététel elkerülhető lett volna a tartozás haladéktalan rendezésével, illetve - átmeneti fizetési nehézség esetén - egy előtörlesztés teljesítése mellett benyújtott és adózó javára pozitívan elbírált fizetési könnyítési (részletfizetésre vagy halasztásra irányuló) kérelemmel, fogalmazott a szóvivő.

A szóvivőtől megtudtuk, 711 tétel olvasható rajta. A legtöbb tartozása a budapesti székhelyű Miskolci belvárosi fejlesztési kft.-nek van, 14 millió forint.


711 adós a listán

A legnagyobb adósok között főként budapesti székhelyű cégek szerepelnek. A legtöbb adósságot – 14 millió 742 ezer 488 forintot a Miskolci Belvárosi Fejlesztési Kft. halmozta fel. Őt követi 11 millióval a szintén fővárosi SB-Immo kft., 10 millió 892 ezer forinttal a Feuer 1 Kft.. A miskolci, besenyői úti székhelyű D&D Immo Kft. 8 millió 413 ezer forintos tartozásával került fel a listára. További 4 cégnek 5 millió forint fölötti, több mint negyvennek pedig 1 és 5 millió közötti a tartozása. 

A magánemberek közül a miskolci Kezdődy László Andrásné nevéhez fűződik a legmagasabb tartozás: 9 millió 244 ezer forint.

A lista 711 adós helyiadó és/vagy gépjárműhátrálékát tartalmazza.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában