Helyi közélet

2012.02.11. 13:34

6261 aláírás a Bodrogközért

Bodrogköz - Összesen 6261-en írták alá azt a petíciót, amelyet a Bodrogközi Értelmiségi Fiatalok fogalmaztak meg annak érdekében, hogy a Bodrogköz is kapjon egy önálló járást.

Bodrogköz - Összesen 6261-en írták alá azt a petíciót, amelyet a Bodrogközi Értelmiségi Fiatalok fogalmaztak meg annak érdekében, hogy a Bodrogköz is kapjon egy önálló járást.

A petíciót és az aláírásokat szombaton délelőtt Lácacsékén adták át egy szimpátia demonstráció keretében Oláh Krisztiánnak, a cigándi kistérség elnökének és dr. Hörcsik Richárdnak, Zemplén fideszes országgyűlési képviselőjének. Az autós demonstráción közel kétszáz gépjármű vett részt.

A menet egyik része Tiszakarádról, a másik Felsőbereckiből indult, hogy a Bodrogköz két fő útvonalát bejárva érintsék a mikrorégió összes települését. A menet két vége Lácacsékén találkozott a művelődési ház előtti területen, ahol több százan hallgatták meg először Oláh Krisztián, a bodrogközi kistérség elnökének beszédét, aki elmondta, ez a megmozdulás bizonyítja, nem elsősorban az önkormányzatok vezetőinek, hanem a Bodrogközben élő embereknek is fontos, hogy a régió önálló járást kaphasson.

Dr. Hörcsik Richárd, miután átvette az aláírásokat tartalmazó petíciót, egyebek mellett elmondta, a Fidesz Egerben megtartott frakcióülésén is szó esett a járások kialakításáról, ahol elhangzott az is, elképzelhető, hogy újragondolják a járási rendszert, így nem elérhetetlen egy önálló járás a Bodrogköznek is. Az már bizonyos, hogy legalább egy kormányablak lesz Cigándon, így a térségben élőknek nem kell minden ügyük miatt Sárospatakra vagy Sátoraljaújhelyre utazniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában