Helyi közélet

2012.01.01. 13:14

Újévi gondolatok: Litwin József - Kiállítással kezdődik az új év

Kazincbarcika, Miskolc - Litwin József iparművész szeretne többet dolgozni, és szívesen segítene tanácsaival is.

Kazincbarcika, Miskolc - Litwin József iparművész szeretne többet dolgozni, és szívesen segítene tanácsaival is.

Meglepő, de igaz. Litwin József iparművésznek még nem volt önálló kiállítása. Január 5-én nyílik az első, Tusrajzok címmel Kazincbarcikán, az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sportközpontban.

– Itt-ott már megjelentek rajzaim egy-egy csoportos kiállításon, de az önálló tárlatra most érett meg a helyzet – mondta lapunknak a művész, akinek köztéri alkotásait a Miskolcon élők jól ismerik. – Tulajdonképpen ennek az évnek a termését szeretném bemutatni, néhány portrét és egyéb témájú tusrajzokat. Szándékaim szerint ezek önálló alkotásoknak készültek, de előfordulhat, hogy hatással voltak rájuk iparművészeti munkáim – tette hozzá.

Biztonság és izgalom

A kiállítás előtt azonban még itt a szilveszter és az újév. Litwin Józseftől megtudtuk, nem szokott újévi fogadalmat tenni. Abban azonban bízik, hogy a következő év jobb lesz, mint az idei volt. Legfőképp egészséget, alkotóképességet és boldogságot kívánna magának. Boldog akkor lenne, ha képességeinek legjavát adhatná, mert erre ebben az évben nemigen volt lehetősége. Egyetlen köztéri megbízást kapott, az országzászló fémmnunkáit, és azt is önköltségi áron vállalta. A művész szerint a városnak jobban igénybe kellene vennie az itt élő iparművészek tanácsait, ötleteit, mert egy-egy utcára kerülő új elem a még meglévő harmóniát is szétzúzza. Miskolcon több helyen is vizuális katasztrófáról beszélhetünk, jelezte. A következő év pedig akkor lesz jó számára, ha egyrészt biztonságot ad, hiszen erre mindenkinek szüksége van, másrészt lehetőséget nyújt új utak keresésére, izgalmakra, kísérletezésre, mivel ezek a kreatív ember számára szinte nélkülözhetetlenek.


Budapest, Miskolc - 2011 a permanens erőfitogtatás és a szembenállás éve volt, fogalmazott a politológus.

Miskolc - Ruszkai Nóra filmrendezőnek csupa filmes kívánsága van 2012-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában