Helyi közélet

2012.01.31. 14:59

Tengíz: a hó rabságában

Miskolc - Mínusz 20-30 fok, 100 kilométeres szél: ilyen volt egy átlagos tengizi tél.

Miskolc - Mínusz 20-30 fok, 100 kilométeres szél: ilyen volt egy átlagos tengizi tél.

Így emlékezett vissza Farkas Maya kollégánk, volt fotóriporterünk a Tengizben töltött telekre. „Majdnem minden nap 100 kilométeres szél volt, így, hogy a szállásról át tudjunk menni a munkahelyre, a falba kapaszkodtunk” – mesélte. 1987-ben ment ki Tengizbe, ahol két évig dolgozott. Nyáron 40 fok volt, míg télen közel ugyanennyi, csak mínuszban. A hideg mellett az erős szél is nehezítette az ott létet, hiszen előfordult, hogy a havat az ajtóhoz hordta, annyira, hogy nem tudtak kiszabadulni.

Kérdésünkre, hogy lehetett ezt a hideget elviselni, elmondta: szerencséje volt, mert sok időt nem kellett a szabadban töltenie. Akiknek igen, azok kaptak védőruhát, és bizonyos időnként bemehettek melegedni, vagy ihattak forró teát.

A szálláson azonban nem érezték már se a meleget, se a hideget, komfortos volt, így télen nem fáztak, nyáron pedig nem volt melegük – sorolta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában