Helyi közélet

2012.01.17. 13:04

Színházigazgatói pályázat: nyilvános társulati ülésen hallgatják meg a jelentkezőket

Miskolc - Nyilvános társulati ülésen hallgatják meg ma a Miskolci Nemzeti Színházban az igazgatói pályázatra jelentkezett szakembereket.

Miskolc - Nyilvános társulati ülésen hallgatják meg ma a Miskolci Nemzeti Színházban az igazgatói pályázatra jelentkezett szakembereket.

Mint portálunkról is ismert: nonprofit gazdasági társasággá alakítja a színházat a fenntartó miskolci önkormányzat, és ennek vezetésére pályázatot írtak ki. Kiss Csaba rendező, drámaíró dramaturg és Koltay Gábor filmrendező, a Szabad Tér Színház korábbi vezetője jelentkezett a posztra. Január 31-én várható, hogy kettőjük közül választ a közgyűlés, ám addig három meghallgatáson mindenképpen túl kell esniük.

Az első kedden délután lesz, a színházban, ahol korábban azt tervezték: zárt ülést tartanak ebből az alkalomból, de ma másként döntöttek. Szerdán a szakmai bizottság teszi mérlegre a pályázatokat - a bírálók között színházi szakemberek, a szaktárca, a fenntartó önkormányzat és a színház képviselői kaptak helyet. Január 26-án esedékes a miskolci kulturális bizottság ülése.

A ma délután elhangzottakról portálunkon beszámolunk.

ÉM-BA


Miskolc - Nyilvánosságra került az egyik miskolci színházigazgatói pályázat: Kiss Csaba elképzeléseit a BOON-on is olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában