Helyi közélet

2012.01.04. 19:39

Polgármesteri válasz Barna Györgynek

Miskolc - Polgármesteri válasz Barna Györgynek, a Lézerpont Látványtár alapítójának.

Miskolc - Polgármesteri válasz Barna Györgynek, a Lézerpont Látványtár alapítójának.

Tisztelt Barna György!

Az utóbbi időben szinte naponta olvashattam az Ön nyilatkozatait, melyekben a nagy nyilvánosság előtt fogalmazta meg a Látványtára jövőjéről szóló aggodalmait. Őszinte sajnálatomra, Ön a nyilatkozatok között eltelt időben egyszer sem keresett meg. Így nem is volt alkalom arra, hogy elmondja: mit is szeretne kérni, vagy kapni az én segítségemmel, esetleges közreműködésemmel, ezért kénytelen vagyok most én is a sajtóban megnyilatkozni, a sajtón keresztül válaszolni az Ön által megfogalmazottakra.

2011. december 9-én azt nyilatkozta, hogy nem jelentkezett be hozzám, ugyanis nem pénzt szeretne a várostól, csak annyit, hogy szüntessük meg a Látványtár negatív megkülönböztetését és azt, hogy a gyűjtemények méltó helyükre kerülhessenek a város idegenforgalmi életében.

2011.december 15- én Ön már azt fontolgatta, eladja gyűjteményét, arra hivatkozva, hogy a városvezetés semmilyen formában nem támogatja a múzeumot.

A 2011. december 19 -i újságok szerint Ön még mindig eladná gyűjteményét, de ezúttal akár külföldre is. Az indok még mindig az, hogy a jelenlegi városvezetés nem ad kultúrpolitikai támogatást gyűjteményének.

Majd egy nappal később - 2011.december 20-án – újra azt mondja, hogy nem akar mást, csak méltó helyen szeretné tudni gyűjteményét.

Egy héttel később – december 27- én - még mindig a gyűjtemény eladásán gondolkodik, sőt még egy munkacsoport is megalakult, amely előkészíti a velem való találkozást.

Majd egy újabb hír, hogy bár Ön nem mondta le a gyűjtemény eladásával kapcsolatos tárgyalásokat, de egy időre felfüggesztette azokat és még mindig nem kér a várostól pénzt, csak annyit, hogy szüntessék meg a negatív megkülönböztetését.

Tisztelt Barna György!

A Látványtár nincs hátrányosan megkülönböztetve. A város honlapján, a Miskolc.hu-n a kultúra menüpont alatt, a kiállítóhelyek között szerepel a Lézerpont Látványtár. Szerepel a turisztikai kiadványunkban: a MiskolcOn-ban.

A miskolci Tourinform iroda előtt plakát hirdeti a Látványtárat, az iroda munkatársai pedig kiállításokra viszik az Ön magyar és angol nyelvű szórólapjait, vagyis szinte az egész országban hirdetik a Látványtárat. Talán ebből is érzékelhető: fontos számunkra az Ön magángyűjteménye! Éppen ezért – így a sajtón keresztül – javaslom egy olyan szakemberekből álló csoport létrehozását, ahol egyeztetni tudjuk elképzeléseinket és ahol végül, egy szakmai-idegenforgalmi szempontokat is maximálisan figyelembe vevő megoldás születhet. Segítségképpen felajánlom, hogy a MIK Zrt. helyiséghasznosítással foglalkozó illetékese is álljon az Ön rendelkezésére, hogy közösen találhassuk meg azt a megoldást, ami a város, az Ön és a múzeumi szakemberek számára a legoptimálisabb.

Tisztlelettel: Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere

2012. január 04.


Barna György reagálása

Tisztelt Agora! 

Holnap reggel megküldöm a Polgármester úr érdemi ajánlatára a pozitív válaszom.

Néhány megállapításával nem értek egyet, de most nem az az idő van, amikor az eltéréseken kell „rugózni”, hanem a megoldást kereső hajlandóságot kell üdvözölni. Természetes, hogy előfeltételek nélkül elfogadom és köszönöm a javasolt „munkabizottsági” módszert, amit azért tartok jónak, mert a megoldandó probléma nem hétköznapi: A bonyolultsága miatt több szakterületet érintő, jelentős előzetes előkészítő munka után lehet „döntési helyzetbe hozni” a Polgármester urat. Az előkészületek során szeretném elérni, hogy az agora fórumon elhatározott civil képviselet is megfelelő (méltó) szerepet kapjon, továbbá ígérem, hogy a jelentősebb eseményekről folyamatosan tájékoztatom az agorát. (A miskolci civilek múlhatatlan érdemeket szereztek abban, hogy ez az „ügy” újra itthon van napirenden.)

Üdvözlettel Barna György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában