Helyi közélet

2012.01.27. 09:54

Nyikorgó villamosok: volna megoldás a sínzaj csökkentésére?

Miskolc - Zavarja a villamosok kerekének csikorgása a Felső-Majláthon élőket, írta portálunk nemrégiben. A cikk kapcsán Barta Tamás közlekedési mérnök-közgazdásztól kaptunk levelet, aki megírta, szerinte volna lehetőség a probléma orvoslására.

Miskolc - Zavarja a villamosok kerekének csikorgása a Felső-Majláthon élőket, írta portálunk nemrégiben. A cikk kapcsán Barta Tamás közlekedési mérnök-közgazdásztól kaptunk levelet, aki megírta, szerinte volna lehetőség a probléma orvoslására. Mint levelében fogalmaz, hét évvel ezelőtt az egyik kollégájával – akkor még az MVK Zrt. alkalmazottjaiként – benyújtották újítási javaslatukat, szerintük ez átmeneti megoldásként most is alkalmazható lenne addig, amíg meg nem érkeznek az új villamosok. (A probléma azt a szakaszt érinti, amellyel a Zöld Nyíl projekt részeként meghosszabbították a villamos vonalát Diósgyőr és Felső-Majláth között. Az új villamosok két év múlva érkeznek.) Az általuk javasolt megoldás – a levél szerint – rendkívül jó kenőanyag-adagolhatóságot biztosított a hét évvel ezelőtti tesztidőszak alatt.

Barta Tamás arról is beszámolt, hogy levelét, amelyben a sínzajcsökkentés műszaki lehetőségét fejti ki, eljuttatta az MVK Zrt. újonnan kinevezett vezérigazgatójához, Kókai Ernőhöz és Miskolc polgármesterének, Kriza Ákosnak is.

Csontos Ágnes, az MVK Zrt. Zöld Nyíl projektigazgatóságának szóvivője kérdésünkre megerősítette, a levél megérkezett Kókai Ernő titkárságára, azt a hét keddjén adták át a vezérigazgatónak. Hogy pontosan hol tart most az ügy, arról ígérte, hamarosan beszámol.

ÉM-HM


Kapcsolódó cikkek:

23.01.2012 | Miskolc - Egy hete indult el az első, utasokat is szállító villamos Felső-Majláthig, a villamospálya meghosszabbított szakaszán. Az ünnepi éjféli első járat után a közlekedés mind a mai napig fennakadás nélkül megy a teljes vonalon: a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth –egyelőre- ideiglenes végállomása között. A Felső-Majláthig közlekedő utasoknak tehát az ideiglenesen kialakított végállomáson kell leszállniuk.

16.01.2012 | Miskolc - Az MVK Zrt.-nél vizsgálják, hogyan fordulhatna meg a villamos Diósgyőrben csikorgásmentesen.

16.01.2012 | Miskolc - Csóri Péter, az MVK Zrt villamosvezetője irányította azt a kis túlzással történelmi 1-es jelzésű járatot a Tiszai pályaudvarról Felső-Majláthra, amely hétfőn nem sokkal éjfél után startolt a Kandó Kálmán térről és...

16.01.2012 | Miskolc - Felső-Majláthról könnyebb lesz bejutni a városba villamossal, csak ne csikorogna annyira!

16.01.2012 | Miskolc - Éjfél után nem sokkal elindult a történelmi járat a Tiszai pályaudvarról Felső-Majláth végállomás felé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában