Helyi közélet

2012.01.19. 13:24

Nézőpont: Örülünk és bízunk

<em>Lesz új miskolci villamos az új síneken. Ki gondolta volna néhány hónappal ezelőtt? Kudarcokkal teli volt az indulás, hiszen háromszor is sikertelenül zárult a beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete.</strong>

Lesz új miskolci villamos az új síneken. Ki gondolta volna néhány hónappal ezelőtt? Kudarcokkal teli volt az indulás, hiszen háromszor is sikertelenül zárult a beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás. Hajdu Mariann jegyzete. Sőt, a negyedik is nagyon rosszul indult, első körben hiába hirdetett eredményt a város, a Közbeszerzési Döntőbizottság hamar megsemmisítette azt. Halvány reménysugár maradt csak, érvényes ajánlattal rendelkező pályázó azért volt: az olasz járműgyártó cég, az AnsaldoBreda. Ők akár biztosak is lehettek benne, megvan az üzlet – ne menjünk bele a részletekbe – de az akkor érvénytelen ajánlattal partvonalra állított Skoda sehol nem volt. Aztán ki gondolta volna? Ez utóbbi lett a befutó...

Vagyis fordulatokban bővelkedő közbeszerzési eljárás volt – valljuk be, voltak benne krimielemek is, rendszeres olvasóink bizonyára emlékeznek holmi dokumentumokra, amelyek bár titkosak voltak, mégis nyilvánosságra kerültek – de most már vége, hinnünk kell, hogy örülhetünk. És bízzunk abban is, hogy az a két év igen gyorsan elsuhan, mire megérkezik az első új villamos. Bár elfelejtkezni nem fogunk róla, legalábbis a Felső-Majláthiak biztosan nem. Ők már most türelmetlenkednek, jogosan, hiszen a régi járművek erősen csikorognak a fordulóban a frisseiben megépített sínpáron.


Miskolc - Már biztos: a magyar-cseh Ganz Skodáé a jog, hogy legyártson Miskolc számára 31 villamost.

Miskolc - Köthető szerződés a GANZ-SKODA Közlekedési Zrt-vel.

Miskolc - Nem fogadja el a KDB döntését az olasz AnsaldoBreda, tájékoztatta  az Észak-Magyarországot Yosef Béla Dávid, a cég magyarországi képviselője. Mint mondta a határozatot Brüsszelben, az európai bíróságon támadják meg.

Miskolc - Elutasította az AnsaldoBreda jogorvoslati kérelmét is a Közbeszerzési Döntőbizottság a miskolci villamostender ügyében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában